Compania OMV a decis să renunțe la marile proiecte de investiții comune cu Gazprom

156

În urma tensiunilor militare provocate de Rusia în Ucraina, comitetul executiv al OMV a decis să renunțe la marile proiecte de investiții comune cu compania Gazprom. Simultan, compania a informat că își revizuiește participarea în consorțiul Nord Stream 2.

OMV vine cu o lovitură grea pentru Gazprom

În cadrul unui anunț, făcut pe pagina de Facebook a companiei, comitetul executiv al OMV „a decis să nu mai continue negocierile cu Gazprom privind potențiala achiziție a unei participații de 24,98% în faza de dezvoltare Achimov 4A/5A din zăcământul de gaze și condensat Urengoy”.

Astfel, „Comitetul executiv al OMV a decis să nu mai continue negocierile cu gazprom privind potențiala achiziție a unei participații de 24,98% în faza de dezvoltare Achimov 4A/5A din zăcământul de gaze și condensat Urengoy și să rezilieze Acordul de vânzare de bază din 3 octombrie 2018. De asemenea, OMV își va reviziui implicarea în consorțiul Nord Stream 2.“, au scris cei de la OMV pe pagina de Facebook a companiei.

Tragedie la Gazprom

În contextul conspirativ, directorul general adjunct al Centrului Unificat de Reglementări (UCC) al Gazprom pentru securitatea corporativă, Alexander Tyulakov, a fost găsit mort, în ziua de 25 februarie, în prestigiosul sat Leninskoye din districtul Vyborg din regiunea Leningrad.

Poliția Rusă a primit un mesaj despre moartea bărbatului respectiv. Ofițerii care au răspuns, l-au găsit lângă o frânghie, în garajul casei, având lângă el un bilet de adio, potrivit 47news. Alexander Tyulakov s-a sinucis la 61 de ani. Înainte de numirea sa în ERC din martie 2014, Alexander Tyuliakov a fost director general adjunct pentru securitate corporativă și resurse umane la Gazprom Transgaz St. Petersburg, o filială 100% a Gazprom, care se ocupă cu exportul și transportul de combustibil.

Totodată, în  luna ianuarie, în același sat, a fost găsit cadavrul unui alt top manager al  companiei Gazprom.

Astfel, Leonid Shulman, șeful serviciului de transport al Gazprom Invest, de doar 60 de ani, a fost găsit mort într-un conac de pe strada Zhemchuzhnaya Leninskoye, tot din în prestigiosul sat Leninskoye din districtul Vyborg din regiunea Leningrad. Acesta a fost găsit în baie, în cadă, unde se afla un cuțit de construcție retractabil, alături de un bilet de adio.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online