Concurenţa a redus valoarea activităţilor Orange din Spania cu 3,7 miliarde de euro

37

Joi, grupul francez de telecomunicaţii Orange a anunţat o depreciere de 3,70 miliarde de euro a valorii activităţilor sale din Spania, din cauza competiţiei intense care a afectat vânzările şi profiturile pe a doua piaţă importantă a grupului Orange, transmite Reuters.

Fiind afectaţi, de mai mulţi ani, de diminuarea marjelor şi creşterea costurilor pentru a putea oferi cele mai noi servicii de telefonie mobilă, cei şase operatori telecom din Spania au demarat campanii agresive de reduceri de preţuri şi atragere de clienţi de la rivali. Potenţiala achiziţie a Euskaltel de către operatorul spaniol Masmovil ar putea reduce unele presiuni asupra preţurilor.

“Situaţia rămâne dificilă”, a declarat joi directorul financiar de la Orange, Ramon Fernandez, referindu-se la Spania. În prima jumătate a acestui an profitul operaţional realizat de Orange în Spania a scăzut cu peste 16%.

În acest context, grupul francez a anunţat deja disponibilizarea a 485 de angajaţi în Spania, după o revizuire a ofertelor sale şi numirea unui nou director, şi se aşteaptă ca anul viitor să revină la o creştere a profitului.

În acest sens, Orange a anunţat că în trimestrul al doilea al acestui an, profitul său operaţional a scăzut cu 0,4%, până la 3,27 miliarde de euro, în timp ce veniturile trimestriale au crescut cu 2,6%, până la 10,6 miliarde de euro, graţie performanţelor bune din Africa şi Orientul Mijlociu.

Recent, Comisia Europeană a aprobat condiţionat preluarea Telekom Romania Communications (TKR) de către Orange SA. Aprobarea este condiţionată de cesionarea participaţiei minoritare de 30% a TKR în Telekom Romania Mobile Communications (TRMC), care este un concurent direct al Orange.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online