Credit Suisse amână raportul anual în urma unui apel din partea SEC

79

Credit Suisse a întârziat joi publicarea raportului său anual, în urma unui apel din partea Comisiei pentru valori mobiliare și burse din SUA, în seara precedentă, cu privire la declarațiile privind fluxurile de numerar care datează din 2019.

Banca a declarat că situațiile sale financiare pentru 2022 – pe care le-a publicat luna trecută – nu au fost afectate și că feedback-ul SEC a fost de natură tehnică, fără a oferi mai multe informații.

“Conducerea consideră că este prudent să amâne pentru scurt timp publicarea conturilor sale pentru a înțelege mai bine comentariile primite”, a declarat banca.

Acțiunile Credit Suisse au scăzut cu 4% după știrea de joi dimineață. Acestea au atins săptămâna trecută un minim record de 2,52 franci elvețieni.

 

Întârzierea raportului vine într-un moment sensibil pentru grup, care a anunțat luna trecută a doua pierdere anuală consecutivă și a declarat că se așteaptă la o nouă pierdere în 2023.

Clienții au retras active de peste 100 miliarde de franci elvețieni (106 miliarde de dolari) de la bancă în ultimele luni, în timp ce investitorii de lungă durată – inclusiv fostul acționar principal Harris Associates – și-au vândut participațiile.

Comentariile SEC se referă la problemele contabile pe care Credit Suisse le-a identificat în raportul său anual din 2021 în legătură cu tratamentul de compensare a unor activități de împrumut și de împrumut de valori mobiliare. Acest lucru a dus la subestimarea pozițiilor bilanțiere și a fluxurilor de numerar.

Banca și-a revizuit activele și pasivele totale cu 13 miliarde de franci elvețieni – echivalentul a 1,7% din totalul activelor sale – pentru 2020, ceea ce a însemnat că situația fluxurilor de numerar a fost ajustată cu 70 milioane de franci elvețieni.

Credit Suisse a făcut, de asemenea, modificări la situația fluxurilor de numerar pentru compensațiile pe bază de acțiuni, mișcările de curs valutar fără numerar și unele acoperiri ale fluxurilor de numerar.

Banca a declarat joi că comentariile SEC au vizat, de asemenea, controalele aferente ale băncii privind situațiile fluxurilor de numerar.

O persoană care are cunoștință de discuțiile băncii cu SEC a declarat că autoritatea de reglementare a ridicat anterior întrebări cu privire la declarațiile privind fluxurile de numerar, la care Credit Suisse a oferit un răspuns.

Aceștia au adăugat că banca a sperat să publice raportul anual cât mai curând posibil, dar a vrut să se asigure că a răspuns la SEC înainte de a face acest lucru.

Anke Reingen, analist la RBC, a declarat: “În general, nu ne-am concentrat asupra declarațiilor privind fluxurile de numerar; sumele sunt relativ mici și retratarea a fost dezvăluită anterior.

“Cu toate acestea, întrebările cu privire la contabilitate, în special din partea SEC, sunt negative, mai ales că comunicatul de presă al Credit Suisse indică întrebări ale SEC cu privire la controalele aferente revizuirilor.”

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online