Credit Suisse constată “deficiențe semnificative” în controalele de raportare financiară

34

Banca Credit Suisse a declarat că a identificat “deficiențe materiale” în controalele sale interne privind raportarea financiară, în timp ce banca și-a publicat raportul anual întârziat.

În acest sens, banca elvețiană a fost forțată să amâne publicarea raportului săptămâna trecută după ce a primit un apel de ultim moment din partea Comisiei americane pentru valori mobiliare și burse de valori (US Securities and Exchange Commission) în legătură cu declarațiile privind fluxurile de numerar de acum trei ani, pe care le-a descris ca fiind o “problemă tehnică”.

Concret, marți în raportul întârziat, Credit Suisse a declarat că “conducerea nu a conceput și nu a menținut un proces eficient de evaluare a riscurilor pentru a identifica și analiza riscul de declarații eronate semnificative în situațiile sale financiare”.

În concluzie, Credit Suisse a declarat că rezultatele sale pentru întregul an 2022, când a raportat cea mai mare pierdere anuală de la criza financiară, nu au fost afectate.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online