Cu ce informaţii noi vin meteorologii, despre vremea din România

117

În România va fi o vreme rea în mai multe zone din ţară. Fie că este vorba despre munte sau litoral, românii aflaţi în aceste regiuni au parte de ninsori abundente, viscol, ceaţă sau furtuni.

Ninsori puternice la munte! Şoferii au parte şi de ceaţă pe mai multe drumuri naţionale

În multe zone din ţară, în special la munte, a nins abundent. Circulaţia pe alte drumuri naţionale a fost îngreunată joi din cauza ceţii.

Nici pe litoral nu a fost mai bine, vremea rea dând mari bătăi de cap navelor prinse în larg, unde vântul puternic a format valuri foarte mari.

De marţi seară, ninge aproape încontinuu la Rânca şi pe Transalpina. Zăpada a fost viscolită pe unele porţiuni de drum, iar în staţiunea Rânca s-a depus deja jumătate de metru de zăpadă.

Astfel, „S-a acționat toată noaptea. Avem cinci utilaje non-stop pe carosabil”, explică un angajat al firmei de deszăpezire.

Este ninsoare şi viscol şi pe crestele Bucegilor, iar la vârful Omu zăpada a ajuns să măsoare deja 64 de centimetri. Troienele trec însă de doi metri și jumătate.

De altfel, veştile de la meteorologi indică faptul că vremea rea se va menţine şi în zilele următoare.

Şi în Masivul Parâng este un peisaj ca de iarnă, iar în judeţul Vaslui oamenii s-au trezit cu copacii îngheţaţi din cauza ploii mărunte care s-a transformat apoi în gheaţă, odată cu scăderea temperaturilor, relatează stirileprotv.ro.

Probleme la malul mării, din cauza vântului puternic. Se anunţă vreme rea şi vineri

La malul mării, unele nave nu au mai putut ajunge la mal, după ce vântul extrem de puternic a ridicat valuri mari în calea acestora.

Marea este foarte agitată, iar valurile ajung şi la şapte metri înălţime în larg.

În rada exterioară a portului Constanța, 14 ambarcațiuni de mare tonaj așteaptă să înceapă manevrele de încărcare sau descărcare.

În opinia sa, „Manevrele sunt suspendate în Portul Midia și, la fel, traficul fluvial, adică Canalul Dunăre-Marea Neagră”, afirmă Emil Gușă, șef serviciu Port-Control.

Au fost probleme şi pe plaje, unde foișoarele salvamarilor au fost înghițite de valurile mari care au adus la mal tot felul de gunoaie: papuci, soluții de bronzat, recipiente de bere și halbe.

Mai mulţi teribiliști au vrut să surprindă marea furioasă și au făcut o plimbare pe faleza Cazinoului, dar au fost la un pas să fie luați pe sus.

În contextul informaţiilor venite din partea ANM, pe litoral urmează să plouă și vineri.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online