Cum arată şi ce face smartwatch-ul care folosește inteligența artificială?

Foto: playtech.ro
115

Noul ceas inteligent de la Citizen folosește inteligența artificială pentru a-ți determina nivelul de vigilență. Tehnologia CZ Smart a fost dezvoltată folosind tehnologia NASA și IBM Watson.

În acest sens, Citizen și-a anunțat cele mai recente smartwatch-uri CZ Smart care au un „consilier de îngrijire personală” AI încorporat, a spus compania.

Noua aplicație YouQ a fost creată cu IBM Watson Studio și folosește tehnologia NASA, pentru a arăta purtătorului când este cel mai alert sau obosit, pentru a „maximiza potențialul zilnic”, conform companiei.

Ideea intrigantă este că aplicația YouQ a CZ Smart folosește rețelele neurale ale IBM Watson pentru a afla „cronotipul” (timpul preferat de somn și trezire) al unui utilizator, pe o perioadă de șapte până la zece zile, prin procesarea datelor de somn și „scorurilor de alertă”.

Acestea din urmă sunt generate dintr-un test de monitorizare de alertă proiectat la comandă, o versiune pentru consumatori a testului PVT+ al NASA, creat la Ames Research Center Fatigue Countermeasures Laboratory. Testele sunt „scurte, gamificate și pot fi efectuate zilnic, pentru a măsura vigilența utilizatorului”, potrivit Citizen.

NASA și IBM au creat un smartwatch cu AI

Cu ajutorul acestor date, aplicația YouQ îți poate învăța ritmurile și obiceiurile unice. De acolo, creează un model de recunoaștere dinamică pentru a recomanda „Power Fixes” sau acțiuni și activități care să-l ajute pe purtător să reducă efectele oboselii, să îmbunătățească vigilența și să promoveze obiceiuri mai bune. De-a lungul timpului, poate crește personalizarea și, probabil, eficacitatea Power Fix-urilor pentru fiecare persoană.

Această nouă tehnologie este disponibilă doar pe noile ceasuri CZ Smart din a doua generație. Acestea vin în modele sport de 44 mm și casual de 41 mm, cu brățări din plasă, zale și curele din silicon. Din punct de vedere tehnologic, acestea oferă ecrane AMOLED de 1,3 inci, procesoare Snapdragon Wear 4100+ cu 8 GB spațiu de stocare și oferă peste 24 de ore de viață a bateriei cu „încărcare mai rapidă”.

În ceea ce privește senzorul, ai un giroscop, un altimetru, un barometru, un accelerometru, un senzor de ritm cardiac și un senzor de lumină ambientală SP02. Vine preîncărcat cu aplicația de wellness YouQ, Strava, Spotify, YouTube Music și Amazon Alexa.

Funcționează pe Wear OS și funcționează cu dispozitive iPhone sau Android. Vor fi puse în vânzare în martie 2023 în SUA, începând de la 350 USD pentru modelele casual și 375 USD pentru versiunile sport, pe citizenwatch.com.

Sursa: Playtech.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online