Este “oportunistă” oferta de capital privat din SUA, pentru Hyve din Marea Britanie

60

Acționarii principali ai companiei de expoziții Hyve au catalogat drept “oportunistă” abordarea de preluare de către Providence Equity din SUA, avertizând asupra riscurilor pentru companiile britanice de a fi achiziționate prea ieftin.

Managerii de fonduri Redwheel și Blackmoor Investment Partners se numără printre acționarii pe termen lung ai Hyve, listate la Londra, care spun că oferta nu evaluează corect compania și perspectivele sale de creștere viitoare.

Aceasta vine în timp ce compania de servicii energetice Wood Group a dezvăluit că a fost ținta a trei oferte din partea firmei americane de capital privat Apollo săptămâna trecută, într-un alt semn că acțiunile britanice cu capitalizare mică și medie sunt vulnerabile la preluări.

Avertismentul Providence urmează o ofertă în numerar de 105p pe acțiune pentru Hyve, evaluând afacerea la aproximativ 300 milioane de lire sterline, după o abordare anterioară de 101p. Providence Equity are la dispoziție trei săptămâni pentru a depune o ofertă oficială.

Douglas Smith, partenerul de conducere al acționarului Blackmoor din top 20, a declarat: “Credem că prețul propus nu este reprezentativ pentru valoarea (Hyve)”.

El a spus că societatea “are un potențial real, dar se află într-un punct al ciclului său de viață în care a suferit”, în mare parte ca urmare a blocajelor Covid-19 și a războiului împotriva Ucrainei.

El a adăugat că prețul acțiunilor, care a fost lovit de pandemie, “are puțin de-a face cu valoarea intrinsecă și perspectivele companiei”.

A fost una dintre numeroasele companii care au avut de suferit din cauza blocajelor, care au împiedicat organizarea de expoziții și conferințe. Acțiunile sale se tranzacționează la 103p, mai mult de 80 la sută în scădere față de maximele din ianuarie 2020.

Războiul împotriva Ucrainei a accelerat, de asemenea, o ieșire planificată din Rusia, care a reprezentat jumătate din veniturile sale în 2021.

Prețul oferit de Providence “a fost mult prea mic”

Investitorii au declarat că managementul Hyve a navigat cu succes și și-a repoziționat afacerea de când a lovit blocarea, deschizând calea pentru o creștere care încă nu se va reflecta în prețul acțiunilor.

 

Managerul fondului Redwheel, David Stewart, al treilea cel mai mare acționar al Hyve, a fost optimist în ceea ce privește creșterea pe termen mediu prevăzută de conducere de cel puțin 250 milioane de lire sterline în venituri și o marjă operațională de 30 la sută.

“Pare destul de pozitiv și ar trebui să fie o oportunitate pentru acționarii (pe termen lung) de a recupera o parte din pierderi (din Covid-19 și Rusia)”, a spus el.

“Marea Britanie, în special în spațiul cu capitalizare mică și mijlocie, se tranzacționează pe multiplii relativ slabi și, prin urmare, în cazul în care piețele publice nu sunt dispuse să evalueze aceste companii la multipli mai mari, cumpărătorii strategici și financiari par să fie dispuși să facă acest lucru. Acest lucru face ca societățile cu capitalizare mică și medie de calitate să fie vulnerabile”, a adăugat el.

Un alt acționar a declarat că prețul oferit de Providence “a fost mult prea mic” și aproximativ la același nivel de 107p atunci când compania a ridicat fonduri în noiembrie 2021.

Un al patrulea acționar, în top 10, a spus: “Sentimentul meu este că prețul este prea mic, având în vedere valoarea profundă destul de evidentă a acestei afaceri. Acum că activele rusești sunt eliminate, acest lucru ar trebui să … să se potrivească frumos și asertiv în cadrul unui jucător mai mare din industrie – cum ar fi Informa, Ascential Events, Clarion, Tarsus”.

Hyve a refuzat să comenteze. Consiliul de administrație al companiei a declarat că “își analizează poziția” ca răspuns la propunerea Providence săptămâna trecută.

 

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online