Papa Francisc cere liderilor lumii să negocieze pentru a opri războiul și anunță că ar putea vizita Ucraina Papa Francisc cere liderilor lumii să negocieze pentru a opri războiul și anunță că ar putea vizita Ucraina

1.504

În mesajul său,”Nu aduceți umanitatea la distrugere”, a transmis Papa Francisc într-un nou mesaj. Suveranul Pontif i-a îndemnat pe liderii tuturor țărilor să înceapă “negocieri reale” și “discuții concrete” pentru a opri războiul din Ucraina și a anunțat că în următoarele zile se va întâlni cu reprezentanţi ai guvernului ucrainean, cu care va discuta despre posibilitatea unei vizite în această ţară.

Duminică, Papa Francisc a cerut să se desfăşoare “negocieri reale” care să permită ajungerea la “o încetare a focului şi o soluţie sustenabilă” în Ucraina şi a invitat “responsabilii naţiunilor” să nu ducă “umanitatea la distrugere”.

În plus, Papa Francisc a amintit că, “odată cu împlinirea a 100 de zile de la începerea agresiunii armate ruse în Ucraina, asupra umanităţii s-a abătut din nou coşmarul războiului, care reprezintă negarea visului lui Dumnezeu”.

Astfel, “Popoare care se înfruntă, care se ucid, oameni care în loc să se apropie sunt alungaţi din casele lor”, a spus papa Francisc, vorbind despre “furia distrugerii şi a morţii (…) care alimentează o escaladare tot mai periculoasă pentru toţi”, notează EFE, citată de Agerpres.

“Reiau apelul meu către responsabilii naţiunilor: Nu duceţi Umanitatea la distrugere, vă rog”, a transmis suveranul pontif, repetând această ultimă frază, în aplauzele celor circa 25.000 de credincioşi strânşi în piaţa Sfântul Petru.

În îndemnul său, Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a insistat “să aibă loc negocieri adevărate, concrete, pentru o încetare a focului şi o soluţie sustenabilă, să se asculte strigătul disperat al oamenilor care suferă, aşa cum vedem în mass-media zi de zi, să se manifeste respect pentru vieţile oamenilor, să se oprească macabra distrugere a oraşelor şi satelor peste tot”.

În acest moment, “Să ne rugăm, angajându-ne fără odihnă în favoarea păcii”, le-a spus el credincioşilor, la o zi după ce şi-a reiterat disponibilitatea de a călători în Ucraina, “la momentul oportun”.

În contextul de activitate, Papa Francisc a mai anunţat că în zilele următoare se va întâlni cu reprezentanţi ai guvernului ucrainean, cu care va discuta despre posibilitatea unei deplasări în această ţară, potrivit Reuters.

Sursa: Digi24.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online