Firma americană de investiții GQG investește 1,9 miliarde de dolari în companiile Adani

54

Firma de investiții cu sediul în SUA, GQG, a investit 1,9 miliarde de dolari în patru companii din grupul Adani, într-un impuls pentru magnatul infrastructurii Gautam Adani, după ce conglomeratul său a fost lovit de un atac al vânzătorilor în lipsă în urmă cu cinci săptămâni.

GQG Partners, care este listat în Australia, a cumpărat acțiuni Adani în valoare de 1,87 miliarde de dolari în tranzacții pe piața secundară, a declarat joi Adani.

Acțiunile companiilor grupului s-au prăbușit în urma unui raport al vânzătorului în lipsă Hindenburg Research, cu sediul la New York, care susținea că grupul a comis fraude contabile și manipulări ale acțiunilor. Adani a negat cu tărie acuzațiile, dar prăbușirea bursieră care a urmat a șters 145 miliarde de dolari din valoarea de piață colectivă a grupului.

Președintele și directorul de investiții al GQG Partners, Rajiv Jain, a declarat că este “încântat că a inițiat poziții în companiile Adani.

“Credem că perspectivele de creștere pe termen lung pentru aceste companii sunt substanțiale și suntem încântați să investim în companii care vor contribui la progresul economiei și infrastructurii energetice din India”, a adăugat el.

Managerul de active a cumpărat acțiuni în valoare de 660 de milioane de dolari în compania emblematică a grupului, Adani Enterprises, 640 de milioane de dolari în Adani Ports și Special Economic Zone, 230 de milioane de dolari în unitatea de electricitate Adani Transmission și 340 de milioane de dolari în afacerea de energie regenerabilă Adani Green Energy.

GQG a avut un total de 92 miliarde de dolari sub administrare în luna ianuarie a acestui an.

Directorul financiar al Adani Group, Jugeshinder “Robbie” Singh, a declarat că tranzacția a făcut din GQG un “investitor strategic”.

Printre ceilalți susținători străini importanți ai grupului se numără marele grup energetic francez TotalEnergies, conglomeratul International Holding Companies din Abu Dhabi și fondul suveran de investiții din Qatar.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online