FirstGroup crește așteptările de profit pentru întregul an, pe măsură ce călătoriile cu autobuzul își revin

151

Pasagerii au revenit la călătoriile cu autobuzul în această iarnă, a declarat compania de transport britanică FirstGroup, indicând o recuperare pentru sectorul care a suferit în perioada de vârf a pandemiei Covid-19.

Grupul FTSE 250 și-a ridicat vineri orientarea de profit pentru întregul an, deoarece a înregistrat o redresare a volumului de pasageri de autobuz la 83% din nivelurile lor echivalente din 2020.

Profitul operațional ajustat pentru întregul an 2023 și profitul atribuit ajustat vor fi peste așteptările anterioare ale grupului, a declarat FirstGroup într-o declarație de vineri, adăugând că așteptările sale pentru 2024 “rămân neschimbate”.

Creșterea a fost parțial determinată de inițiativele guvernamentale, inclusiv un tarif maxim de 2 lire sterline în Anglia și călătoria gratuită cu autobuzul pentru persoanele cu vârsta sub 22 ani în Scoția.

“Sunt mulțumit de progresele înregistrate de grup în a doua jumătate a exercițiului financiar 2023”, a declarat directorul executiv Graham Sutherland.

FirstGroup a declarat că a recrutat și a păstrat mai mulți șoferi de autobuz în ultimele luni.

Acțiunile FirstGroup au scăzut vineri cu aproximativ 1% la începutul tranzacțiilor din Londra.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online