Forța de poliție din Londra ar trebui revizuită sau distrusă, spune recenzia

52

Poliția Metropolitană din Londra se face vinovată de „rasism instituțional, misoginie și homofobie” și ar trebui să fie desființată dacă nu poate efectua o revizuire completă, potrivit uneia dintre cele mai blestemate recenzii ale unei forțe de poliție britanice.

Baroneasa Louise Casey a fost însărcinată de către Met să investigheze cultura din cadrul celei mai mari forțe de poliție din Marea Britanie după violul și uciderea lui Sarah Everard de către Wayne Couzens, un ofițer în serviciu, în 2021.

În urma unei revizuiri intermediare din octombrie, raportul ei final publicat marți a scos la iveală defecte instituționale grave susținute de o cultură a negării, pe care ea a descris-o drept „cel mai mare obstacol în calea remedierii acestora”.

Casey a constatat că Met a fost vinovat de rasism, misoginie și sexism atât în ​​modul în care ofițerii și personalul au fost tratați în interiorul organizației, cât și în modul în care comunitățile au fost supravegheate. A fost eșuarea femeilor și a copiilor, a eșecului în a proteja publicul de ofițerii de poliție care abuzează femeile și nu au putut să se autopolițezeze, a concluzionat ea.

Solicitând o revizuire completă pentru a restabili încrederea londonezilor, Casey a spus că Met, fără modificări, ar trebui să fie deposedat de funcțiile sale naționale, inclusiv de supraveghere a combaterii terorismului.

„Toată lumea din cadrul Met. . . acum trebuie să recunoască faptul că eșecurile sale depășesc cu mult acțiunile ofițerilor „măr rău””, a scris ea. „Pe lângă crimele inimaginabile ale indivizilor și seria șocantă de evenimente care au lovit serviciul în ultimii ani, modul în care Met a răspuns la ele este, de asemenea, un simptom al unei stări de rău mai ample într-o organizație care și-a pierdut fundamental. cale.”

PC David Carrick a fost condamnat luna trecută la cel puțin 30 de ani de închisoare pentru viol și abuz sexual a 12 femei de peste 17 ani © Shutterstock

Met nu mai putea presupune, a spus ea, că are consimțământul locuitorilor Londrei – fundamental pentru modelul britanic de poliție din secolul al XIX-lea – pentru a-i asigura.

Sir Mark Rowley, care a preluat cârma în septembrie anul trecut, a fost supus unei presiuni intense pentru a restabili integritatea și încrederea în forță și pentru a-și îmbunătăți situația tristă în combaterea criminalității după o serie de scandaluri.

Cel mai recent l-a văzut pe David Carrick luna trecută condamnat la cel puțin 30 de ani de închisoare pentru viol și abuz sexual a 12 femei de peste 17 ani. Carrick și Couzens au servit împreună în Unitatea de protecție diplomatică și parlamentară (DPPU) – pe care Casey a identificat-o drept un „colț întunecat” al forței.

Evaluarea a constatat că forța nu era reprezentativă pentru capitală. În timp ce 46% din populație provenea dintr-un mediu negru, asiatic sau dintr-o altă minoritate etnică, 82% dintre ofițerii Met erau albi și 71% bărbați.

Au existat dovezi ale hărțuirii și discriminării pe scară largă împotriva grupurilor minoritare din cadrul forței. „Femeile ofițeri și personalul se confruntă în mod obișnuit cu sexismul și misoginia”, se spune în raport.

Raportul a subliniat, de asemenea, impactul reducerilor bugetare, cheltuielile Met ridicându-se acum aproximativ 700 de milioane de lire sterline – o scădere de 18% în termeni reali în comparație cu 2013. Restructurarea, a adăugat acesta, a dus la închiderea a 126 de secții de poliție din Londra.

În ciuda jurământului de la Met de a face din reducerea violenței împotriva femeilor și fetelor o prioritate, Casey a spus că echipele de protecție publică au suferit cele mai grave reduceri de sprijin, personalul supraîncărcat și fără experiență trebuind să se confrunte cu „frigidere supraumplute, dărăpănate sau sparte pentru a stoca dovezi”. .

Șeful Poliției Metropolitane Sir Mark Rowley: „Aceste evenimente au afectat încrederea Londrei în poliția sa și ne-au făcut să ne uităm cu atenție la noi înșine” © Aaron Chown/PA

Revizuirea a solicitat crearea unui serviciu dedicat de protecție a femeilor, o nouă strategie pentru copii și reintroducerea serviciilor de abuz sexual și domestic ca funcții de specialitate.

Alte recomandări au inclus restabilirea unei prezențe vizibile a poliției în cartiere și reforma procedurilor de abatere și proceselor de recrutare discriminatorii. Casey a cerut, de asemenea, Met să desființeze unitățile „din colțul întunecat”.

Răspunzând la raportul ei, Rowley a spus că „nu se face iluzii” cu privire la semnificația acestuia și că el și echipa sa vor face „totul. . . uman posibil” să-și pună în aplicare recomandările.

„Aceste evenimente au afectat încrederea Londrei în poliția sa și ne-au determinat să ne uităm cu atenție la noi înșine”, a spus el, adăugând că raportul lui Casey trebuie să acționeze ca un catalizator pentru reformă.

Dar el a refuzat să susțină judecata ei conform căreia Met nu a fost doar rasist instituțional – așa cum a constatat ancheta de referință a lui Sir William Macpherson asupra crimei lui Stephen Lawrence din 1999 -, ci și misogin și homofob din punct de vedere instituțional.

Rowley a argumentat împotriva spargerii Met, spunând că mișcarea riscă să cauzeze mai multe probleme decât ar rezolva într-un oraș „mare și complex” precum Londra. El a mai spus că DPPU nu poate fi desființat peste noapte din cauza naturii activității sale, dar că va fi „radical și cât mai rapid posibil” în transformarea culturii sale.

Secretarul de interne Suella Braverman a spus că Met are „mult mai multe de făcut” și că va „continua să-i tragă (Rowley) socoteală pentru a livra. . . schimbare angro”.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online