Forumul Economic Mondial de la Davos este ca un guvern mondial neales, pe care lumea nu și-l dorește, susţine Elon Musk

161

Miliardarul american Elon Musk a criticat Forumul Economic Mondial de la Davos (WEF), despre care a spus că devine din ce în ce mai mult ca un guvern mondial neales, pe care lumea nu și-l dorește.

Astfel, „Forumul Economic Mondial devine din ce în ce mai mult un guvern mondial neales, pe care oamenii nu l-au cerut niciodată și pe care nu-l doresc”, a scris Elon Musk pe Twitter.

Postarea este un răspuns la un filmuleț în care apare Klaus Schwab, fondatorul și președintele WEF, discutând despre modul în care se poate avea încredere în noul „Global Collaboration Village” al WEF din Metaverse, în contextul în care încrederea în instituțiile politice la nivel mondial este la cel mai scăzut nivel din totdeauna. Schwab a spus că se poate avea încredere deoarece Interpolul, o organizație internațională care coordonează răspunsul poliției la infracțiuni, este implicată în proiect.

Despre Forumul Economic Mondial de la Davos

Forumul Economic Mondial are loc anual în luxosul oraș montan Davos din Elveția și durează patru zile. La acest eveniment iau parte șefi de stat, directori de afaceri, creatori de tendințe culturale și reprezentanți ai organizațiilor internaționale.

Chiar dacă nu este clar câte măsuri se vor pune în practică, în cadrul reuniunii se abordează teme importante la nivel global, precum schimbările climatice, incertitudinea economică, instabilitatea geopolitică sau sănătatea publică.

Se planifică sute de sesiuni publice, însă conferința este renumită pentru întâlnirile secrete din culise și pentru acordurile încheiate între liderii de afaceri.

Elon Musk a criticat de mai multe ori Forumul de la Davos

Elon Musk și-a exprimat în repetate rânduri disprețul pentru acest eveniment pe Twitter.

„Cum de există WEF/ Davos? Încearcă să fie șefii Pământului?” a postat acesta pe rețeaua de socializare.

Miliardarul american nu s-a oprit însă aici. Acesta a făcut un sondaj în care își întreba milioanele de urmăritori dacă WEF ar trebui să controleze lumea, scrie site-ul indiatoday.in

Anul trecut, omul de afaceri a susținut că a fost invitat să participe la Forumul Economic Mondial de la Davos, însă a refuzat deoarece i se părea plictisitor.

„Nu am refuzat invitația la Davos pentru că am crezut ar fi implicați în scheme diabolice, ci pentru că suna extrem de plictisitor”, a scris Elon Musk pe Twitter anul trecut.

Însă, Yan Zopf, organizatorul evenimentului a spus însă despre declarațiile miliardarului că sunt false, susținând că ultima dată a fost invitat în anul 2015.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online