În Marea Britanie, angajatorii sunt îndemnați să sporească fondurile de pensii ale angajaților

36

Întreprinderile au fost încurajate să plătească mai mult în fondurile de pensii ale angajaților lor, într-o mișcare pentru a acoperi deficitul de economii pentru pensie.

Fundația Living Wage Foundation, o organizație de caritate care militează pentru salarii echitabile, a lansat marți un nou standard “angajator de pensie de viață”, în încercarea de a crește contribuțiile angajatorului la pensie de la 3 la sută din salariile angajaților la 7 la sută.

Combinată cu actualul minim de 5% pentru contribuțiile angajaților, inițiativa voluntară vizează creșterea contribuțiilor la pensie la 12% din salariul anual.

“Mulți lucrători nu sunt în măsură să acorde prioritate economisirii pentru pensie, ceea ce riscă să stocheze o criză viitoare de milioane de oameni care nu-și pot permite nici măcar cele mai elementare lucruri la pensie”, a declarat Katherine Chapman, director al Living Wage Foundation. Schema completează inițiativa “salariului de subzistență real” a fundației.

Noul standard are ca scop creșterea economiilor pentru pensie pentru cei cu salarii mici, într-o perioadă în care mulți au redus contribuțiile pentru a face față creșterii costului vieții.

Aproape unul din 10 economiști a oprit sau redus contribuțiile la pensie în ultimele șase luni, potrivit companiei de sondaje Savanta Comres. Într-un sondaj recent, a constatat că 42% dintre cei care au redus contribuțiile au dat vina pe creșterea costului vieții.

Mai puțin de 20 la sută dintre lucrătorii care participă la un sistem de contribuții definite economisesc cel puțin 11,2 la sută din salariu de-a lungul carierei lor, potrivit unui studiu publicat de Fundația Resolution.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online