La compania Microsoft, peste 10.000 de angajați au rămas fără loc de muncă

150

În prezent, compania Microsoft a anunțat concedierea a peste 10.000 de angajați. Această măsura va afecta aproape 5% din totalul forței de muncă.

Concret, numărul de 10.000 de angajați își vor încheia activitatea la compania Microsoft, pe fondul temerilor legate de o posibilă recesiune și pentru că „prioritățile clienților s-au schimbat”, după cum a declarat conducerea companiei.

Microsoft va continua să facă angajări în domeniile-cheie

Din punct de vedere procentual, măsura cu privire la reducerea personalului va afecta aproape 5% din totalul forței de muncă al producătorului de software, la nivel internațional. Cu toate astea, compania Microsoft va continua să facă angajări în domenii care sunt mai importante în prezent. De asemenea, gigantul tehnologic ia în considerare o investiție de miliarde de dolari într-o companie de inteligență artificială.

În ultimele săptămâni, alte nume mari în domeniul tehnologiei, cum ar fi Amazon sau Meta, firma mamă a Facebook şi Instagram, au anunțat, de asemenea, restructurări de personal.

Microsoft anunță că hackerii din spatele atacurilor ransomware au legături cu forțele armate ruse

Pe de altă parte, hackerii sunt bănuiți că au legături cu forțele de ordine din Rusia  şi s-au aflat, cel mai probabil, în spatele atacurilor ransomware din luna octombrie asupra organizațiilor de transport și logistică din Ucraina și Polonia, a anunțat compania Microsoft.

Această dezvăluire poate genera îngrijorări atât la Washington, cât și în capitalele europene prin prisma faptului că aliații care sprijină Ucraina s-ar putea confrunta cu amenințări cibernetice de anvergură din partea Rusiei. Este importsnt de evidențiat faptul că Polonia este membră NATO și un canal cheie pentru furnizarea de ajutor militar Ucrainei.

Concret, hackerii „au provocat daune” companiilor de transport și logistică din Polonia și Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Microsoft pentru CNN. Amploarea pagubelor încă nu este clară iar în acest sens postul american CNN a solicitat mai multe detalii de la Microsoft.

În acest sens, Microsoft a bănuit că atacurile informatice au fost realizate de un grup despre care Departamentul de Justiție a confirmat că lucrează în numele agenției ruse de informații militare GRU și care a provocat pene de curent în unele regiuni ale Ucrainei în 2015 și 2016.

Un atac cibernetic ar putea declanșa clauza de apărare colectivă a NATO

Este un exemplu public rar al unui presupus atac rusesc legat de război asupra unei țări membră NATO. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că un atac cibernetic ar putea declanșa clauza de apărare colectivă a NATO, care impune tuturor membrilor să apere un stat membru.

Dar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată și nu este clar care este exact pragul de răspuns al NATO în spațiul cibernetic.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online