Land Rover-ul Ducelui de Edinburgh se vinde cu 123.750 de lire sterline

58

Un Land Rover Defender Land Rover deținut cândva de răposatul Duce de Edinburgh a fost vândut la licitație pentru o sumă record pentru acest tip de vehicul de 123.750 de lire sterline, obținând proprietarului său mai mult decât dublul sumei pe care a plătit-o pentru el anul trecut.

Vânzătorul a cumpărat 4X4 pentru 44.000 de lire sterline în iunie 2022 de la fiul lui David Key, fostul șofer al prințului Philip.

Vopsit într-un verde Keswick, Defender a fost comandat de duce și construit după specificațiile sale individuale. Mașina a fost însoțită de un dosar care conținea corespondența dintre Jaguar Land Rover și David Key.

Ducele, care a murit la vârsta de 99 de ani în 2021, avea o afecțiune deosebită pentru Land Rover și a acordat mărcii un Royal Warrant în urmă cu mai bine de 40 de ani. La serviciul funerar, trupul său a fost purtat pe un Defender modificat pe care l-a comandat și a ajutat la proiectare.

Înainte de căderea ciocanului, Silverstone Auctions a declarat că vehiculul se mândrește cu o “combinație de invidiat de proveniență regală, o specificație individuală, un kilometraj redus și o stare fantastică” care a bifat toate căsuțele pentru orice “colecționar serios de vehicule britanice semnificative”.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online