Lloyds promite o răscumpărare de acțiuni în valoare de 2 miliarde de lire sterline, în condițiile în care profiturile aproape se dublează

127

Lloyds Banking Group aproape că și-a dublat profiturile înainte de impozitare în al patrulea trimestru al anului 2022, deoarece creșterea ratelor dobânzii a stimulat linia de bază a creditorului, dar provizioanele pentru neperformanță în anul următor au fost peste așteptări.

Lloyds, care a declarat, de asemenea, că va răscumpăra acțiuni în valoare de 2 miliarde de lire sterline, a înregistrat profituri înainte de impozitare de 1,8 miliarde de lire sterline în al patrulea trimestru, în creștere cu 80% față de anul trecut. Veniturile au crescut cu peste 20%, ajungând la 5 miliarde de lire sterline, depășind așteptările analiștilor de 4,7 miliarde de lire sterline.

Îmbunătățirea față de rezultatele de anul trecut a fost determinată de creșterea veniturilor nete din dobânzi, datorită creșterii ratelor de către Banca Angliei. La începutul acestei luni, banca centrală a Marii Britanii a majorat rata dobânzii la un maxim al 15 ani de 4%.

Charlie Nunn, director executiv, a declarat că “deși mediul de operare s-a schimbat semnificativ în ultimul an, grupul a obținut o performanță financiară solidă”.

Marja netă de dobândă a Lloyds, diferența dintre dobânda pe care o primește pentru împrumuturile sale și rata pe care o plătește pentru depozite, a crescut cu 65 de puncte de bază de la an la an, ajungând la 3,22% în al patrulea trimestru.

Dar provizioanele pentru credite neperformante în al patrulea trimestru au ajuns la 465 de milioane de lire sterline, peste estimările analiștilor de 380 de milioane de lire sterline. În același trimestru din 2021, banca a eliberat provizioane de 532 de milioane de lire sterline pentru neîndeplinirea obligațiilor de plată legate de Covid. Creditorul a declarat că vede “dovezi foarte modeste de deteriorare” în portofoliul său de credite.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online