Marathon Digital plătește împrumutul pe termen lung şi reduce facilitățile de credit cu Silvergate

65

Marathon Digital Holdings a anunțat rambursarea împrumutului pe termen lung și încetarea facilităților de credit cu Silvergate Bank, rezultând o reducere de 50 de milioane de dolari a datoriilor, potrivit unui comunicat publicat miercuri.

Hugh Gallagher, CFO al Marathon Digital, a subliniat că piața crypto s-a „schimbat semnificativ” din vara trecută, când Marathon a instalat acele facilități.

Gallagher a declarat că, ca urmare a acestor evoluții, compania și-a modificat strategia financiară prin consolidarea bilanțului cu rezerve de numerar crescute și dețineri nerestricționate de Bitcoin.

Marathon Digital Holdings și-a rambursat împrumutul pe termen lung și și-a reziliat facilitățile de credit cu Silvergate Bank, reducând datoria Marathon cu 50 de milioane de dolari și mărind deținerile nerestricționate de bitcoin ale Companiei cu 3.132 BTC.

Marathon Digital se alătură Silvergate Exodus

Dezvoltarea urmează anunțului Silvergate Capital Corp. că va înceta operațiunile și va lichida voluntar Silvergate Bank. Alte companii, precum Paxos și Coinbase, s-au retras din bancă în ultimele zile.

Marathon a declarat în anunțul său că mișcarea va elibera cele 3.132 de unități Bitcoin deținute ca garanție pentru împrumut. S-a declarat că acest lucru ar elimina datoria de 50 de milioane de dolari și ar reduce cheltuielile anuale cu împrumuturile cu 5 milioane de dolari.

Imagine: Știri Blockchain

În opinia CoinGecko, Marathon este al doilea cel mai mare deținător de Bitcoin cotat la bursă, urmând doar compania de analiză software MicroStrategy.

Dosarul anterior dezvăluie că Marathon a obținut linia de credit revolving de 100 de milioane de dolari de la Silvergate Bank în octombrie 2021, cu intenția de a o folosi pentru a achiziționa echipamente de minerit Bitcoin și pentru a-și finanța activitățile miniere.

În ultimele luni, problemele legate de Silvergate, cum ar fi investigațiile privind asocierea companiei cu FTX, erau deja cunoscute. Acestea și alte evenimente ar putea să fi influențat Marathon în timpul premergător situației actuale.

Imagine: Boxmining Silvergate Shutdown

Silvergate s-a prăbușit în mijlocul controlului de reglementare și a unei anchete penale a filiației de fraudă a Departamentului de Justiție care investighează interacțiunile sale cu cryptogreii defuncți FTX și Alameda Research.

Silvergate a anunțat săptămâna trecută într-o declarație transmisă Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse că va amâna publicarea raportului său anual și va evalua capacitatea sa de a „continua ca o întreprindere în funcțiune”.

Banca a fost fondată la sfârșitul anilor 1980, dar și-a accelerat creșterea în 2013, când a început să vizeze firmele crypto ca clienți.

La acea vreme, pentru mulți din industria crypto, era dificil să găsească firme obișnuite gata să le ofere servicii.

BTCUSD se tranzacționează în prezent la 21.640 USD pe graficul zilnic | Grafic: TradingView.com

Banca și-a crescut baza de depozite la 14,3 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2021, pe măsură ce piața pentru Bitcoin și alte cryptomonede s-a extins.

Anul trecut, o succesiune de faliment din sectorul cryptografic a dus la cereri de fraudă împotriva platformei de tranzacționare FTX, cu care Silvergate a avut un acord bancar.

Pe parcursul celui de-al patrulea trimestru, depozitele Silvergate au scăzut de la 8,1 miliarde USD la 3,8 miliarde USD.

 

Sursa – bitcoinist.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online