Marcel Ciolacu: Incidentul de la meciul de hochei România-Ungaria va fi dezbătut în coaliție

Foto: sport.hotnews.ro
43

“Să vii cu astfel de provocări mi se pare de netolerat”, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu, întrebat fiind, marți, cum comentează incidentul în care hocheiștii României au cântat imnul secuiesc la finalul unui meci cu Ungaria. El a precizat că subiectul va fi discutat într-o ședință a coaliției de guvernare.

În opinia sa, “Cred că sunt exagerări care nu mai trebuie să aibă loc pe teritoriul României după 30 de ani de democrație. Toată lumea va trebui să înțeleagă că România și Europa au intrat într-o altă etapă. Repet, iarăși aduc contextul războiului – într-un astfel de context, să vii și cu astfel de provocări mi se pare de netolerat”, a declarat Ciolacu, marți, la Palatul Parlamentului.

În plus, acesta a precizat că subiectul va fi discutat și în coaliția de guvernare.

În contextul politic, “Sunt ferm convins că va fi o discuție în interiorul coaliției. Trebuie să existe respect între noi. Cred că eu și colegii mei am arătat acest respect și UDMR şi altor minorităţi. Nu cred că astfel de manifestări duc în direcția corectă”, a mai spus președintele PSD.

Mai mult, Ciolacu a declarat că susține reacția ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, care i-a cerut ministrului Sportului, Eduard Novak (UDMR) să ia măsuri „urgente” după ce naţionala de Hochei a României a cântat imnul secuiesc la meciul cu Ungaria.

Aşadar, potrivit informațiilor apărute public, hocheiștii români și cei maghiari au cântat împreună imnul Ținutului Secuiesc, la finalul unui meci care s-a desfășurat duminică, la Ljubljana, în cadrul Campionatulului Mondial, încheiat cu scorul de 4-2 pentru Ungaria.

Sursa: Digi24.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online