MGM China conduce recuperarea operatorilor de cazinouri din Macao

122

Brațul chinezesc al gigantului american de jocuri de noroc MGM și Melco al magnatului de cazinouri din Hong Kong Lawrence Ho au ieșit mai puternici din epoca politicii zero-Covid decât rivalii lor, potrivit rapoartelor de venituri ale celor șase mari operatori din Macao.

MGM China și Melco Resorts au dezvăluit cea mai bună recuperare, chiar dacă ambele au raportat venituri anul trecut au scăzut cu mai mult de 75% față de 2019. Veniturile combinate pentru cei șase de aproximativ 6,7 miliarde de dolari în 2022 au fost cu 80% mai mici decât în 2019, care a precedat trei ani de restricții dure asupra afacerilor și călătoriilor în singura parte a Chinei unde sunt permise jocurile de noroc în cazinouri.

Performanța mai bună a perechii a fost reflectată în prețurile acțiunilor lor. Acțiunile MGM China, listate la Hong Kong, au sărit cu 114% în ultimele șase luni, în timp ce Melco Resorts, listată în SUA, a urcat cu 144%, iar compania sa mamă listată la Hong Kong, Melco International, a crescut cu 81%. Celelalte patru – Galaxy Entertainment, Sands China, Wynn Macau și SJM Holdings – au înregistrat creșteri ale prețului acțiunilor cuprinse între 23 și 55%.

Majoritatea restricțiilor privind pandemia, care au dus la închiderea temporară a cazinourilor anul trecut, au fost ridicate de Macao în decembrie, iar mandatul său de mască a fost abandonat luna trecută. Melco a fost, de asemenea, ajutat de revigorări pentru afacerile sale de cazinou din Filipine și Cipru.

 

cazinouri

DS Kim, un analist care acoperă sectorul jocurilor de noroc pentru JPMorgan, a prezis că venitul brut global al jocurilor de noroc din Macao ar putea reveni la mai mult de 50% din nivelurile de dinainte de Covid până la sfârșitul anului 2023. El a declarat că o creștere mai bună decât se aștepta de 33% în februarie, de la an la an, a arătat că o bătaie puternică din ianuarie nu a fost doar o “minune de o săptămână” din cauza sărbătorilor de Anul Nou lunar.

Cota de piață a veniturilor brute din jocuri de noroc a MGM China a fost de aproximativ 16% în luna ianuarie a acestui an, ceea ce, potrivit lui Kim, a fost “semnificativ mai mare decât nivelurile de 9 până la 10% în 2019”.

“Compania a câștigat cote atât în masă, cât și în VIP-urile directe până acum în recuperarea post-Covid”, a scris într-o notă, referindu-se la jucătorii de pe piața de masă și la jucătorii cu mize mari. “Credem că piața … a apreciat semnificativ (subapreciat) ritmul și amploarea recuperării cererii în Macao”.

Directorul executiv al MGM Resorts, Bill Hornbuckle, a declarat în timpul unei convorbiri privind câștigurile că societatea plănuiește să facă presiuni pentru a obține o cotă de piață mai mare prin adăugarea a aproape 200 de mese de joc la un total de aproximativ 750 în cazinourile sale. Acest lucru ar face parte din noul său acord cu autoritățile locale, toți cei șase operatori tradiționali având concesiunile reînnoite în ianuarie pentru o perioadă de 10 ani.

MGM China a deschis, de asemenea, două noi zone de jocuri de noroc destinate străinilor luna trecută pentru a atrage mai mulți vizitatori de peste mări și țări în era post-Covid, potrivit unei surse de pe piață familiarizată cu această chestiune.

Cu toate acestea, Covid a lăsat totuși o moștenire financiară. Ho de la Melco a declarat în cadrul unei apeluri de câștiguri că cel mai mare regret al său în timpul Covid a fost “a trebuit să …(să ne asumăm) o mulțime de datorii”. “Obiectivul numărul unu al companiei pentru următorii doi-trei ani este într-adevăr să livreze și să plătească datoria”, a spus el.

Melco a raportat o datorie totală de 8,4 miliarde de dolari la sfârșitul anului trecut, în creștere de la aproximativ 4,4 miliarde de dolari în 2019. Acesta a declarat joi că va răscumpăra acțiuni de 170 de milioane de dolari de la compania-mamă Melco International.

Wynn Macau, care a avut cea mai proastă performanță în 2022 dintre cele șase mari în ceea ce privește veniturile, cu o scădere de 52% de la an la an, a anunțat luna aceasta un plan de emitere de obligațiuni convertibile în valoare de 600mn de dolari cu scadență în 2029.

 

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online