Ministerul de Interne şi ANAF sunt printre instituțiile menționate de ministrul digitalizării

38

Sebastian Burduja a anunțat care vor fi primele instituţii ce vor fi digitalizate. Ministerul de Interne şi ANAF sunt printre instituțiile menționate de ministrul digitalizării.

Astfel, ”M-aş uita mai degrabă unde este nevoia românului de a avea servicii publice digitale, moderne, eficiente. Aici avem câţiva candidaţi preferaţi, sigur că este vorba despre Ministerul Afacerilor Interne. Multe dintre actele de care avem nevoie depind de ministerul de Interne. Este vorba de ANAF şi iarăşi interacţionăm cu ANAF pentru plata diverselor taxe, impozite şi ca persoane fizice şi ca persoane juridice şi aici avem diverse soluţii, avem Ghişeul.ro, urmează aplicaţia Ghişeul.ro, deci sunt anumiţi paşi care deja se fac”, a declarat Sebastian Burduja.

Din punct de vedere profesional, ministrul Digitalizării a mai spus că funcţionarii de la stat ar trebui să facă anumite pregătiri în domeniul digitalizării.

În opinia sa. ”Toţi funcţionarii de la stat care au de lucru cu tehnologia şi treptat se va îndrepta acest procent spre 80-90, poate 100 la sută, sigur că vor trebui să facă astfel de pregătiri, categoric, pentru că degeaba vom avea tehnologii, dacă nu ştim să le folosim”, a spus Burduja.

Ministrul a adăugat că există bani prin PNRR pentru pregătirea competenţelor digitale.

Financiar, ”Există bani şi din PNRR alocaţi pentru creşterea competenţelor digitale, în special la nivelul IMM-urilor, la nivelul firmelor, dar trebuie gândite programe şi pentru funcţionarii publici şi pentru cei care, de fapt lucrează cu date, cu infrastructura de date a statului român unde lucrurile trebuie protejate mai mult decât în mediul privat”, a precizat Sebastian Burduja.

În contextul digitalizării, premierul Nicolae Ciucă i-a transmis de curând noului ministru al Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, că se aşteaptă de la el ca prin deciziile luate să dea un impuls pentru ca domeniile pe care le are în aria de responsabilitate să intre în ritm.

Astfel, “Domnule ministru, este un domeniu pe care ni-l dorim cu toţii să îl vedem că intră în ritm, că ajunge să aibă acea dinamică pe măsura enunţului din titulatura ministerului şi tot ceea ce veţi face acolo este să reuşim într-adevăr să digitalizăm, să sprijinim toate eforturile care se fac la nivel guvernamental pentru a facilita tot ceea ce înseamnă servicii publice, activitate guvernamentală, interinstituţională, pe de o parte, pe de altă parte să reuşiţi să daţi acel impuls activităţii de cercetare, pentru că avem deja domenii unde putem să obţinem excelenţă. Ele au început, trebuie finalizate şi, de asemenea, trebuie să demarăm, să începem în sectoare şi domenii noi de cercetare, în care să ne punem în valoare resursa şi capacitatea de care dispunem”, i-a spus Ciucă lui Burduja, la începutul şedinţei de Guvern.

În plus, El i s-a adresat şi ministrului Marcel Boloş, care a preluat portofoliul de la Investiţii şi Proiecte Europene, declarându-se convins că prin efortul acestuia şi al echipei ministeriale pe care o conduce România va reuşi să atragă toţi banii care i se cuvin de la Uniunea Europeană.

“Sunt convins că prin efortul dumneavoastră şi al echipei ministeriale reuşim să atragem toţi banii care se cuvin României de la UE”, a afirmat premierul.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online