Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat faptul că Ucraina continue să atace centrala nucleară de la Zaporojie

Foto: hotnews.ro
67

În prezent, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat faptul că Ucraina continuă să bombardeze centrala nucleară de la Zaporojie, generând în mod deliberat amenințarea unei posibile catastrofe nucleare.

Ucraina a negat că a bombardat instalația

În precizările sale, Serghei Șoigu a adăugat faptul că forțele ruse iau „toate măsurile” cu scopul de a menține siguranța centralei, aceasta fiind cea mai mare din Europa, în fața a ceea ce el a numit „terorism nuclear” din partea autorităților de la Kiev, potrivit publicației Reuters. În același timp, Ucraina a negat că a bombardat instalația, care se află sub controlul forțelor rusești încă din primele zile ale războiului, și a acuzat Rusia că a tras asupra ei.

În afitmaţiile sale, „Unitățile noastre iau toate măsurile pentru a asigura siguranța centralei nucleare din Zaporojie „, le-a spus Ministrul Apărării șefilor săi militari într-o teleconferință, a cărei transcriere prescurtată a fost publicată de Ministerul Apărării.

„La rândul său, regimul de la Kiev încearcă să creeze aparența unei amenințări de catastrofă nucleară continuând să bombardeze în mod deliberat situl.”, a adăugat el.

Rusia acorda o atenție sporită infrastructurii ce ține de arsenalul nuclear al țării

În plus, Sergei Șoigu a declarat că, începând cu anul viitor, autoritățile de la Moscova vor acorda o atenție sporită infrastructurii ce ține de arsenalul nuclear al țării. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat, miercuri, 30 noiembrie, că autoritățile de la Moscova vor acorda o atenție sporită dezvoltării infrastructurii legate de forțele sale nucleare în anul 2023, a informat presa de stat rusă.

Astfel, „La pregătirea listei de proiecte majore pentru 2023 se va acorda o atenție deosebită construcției în interesul forțelor nucleare strategice.” – a anunțat ministrul apărării, Serghei Șoigu, citat de agenția de presă RIA. De asemenea, Interfax l-a citat pe oficialul rus, precizând că au fost construite mai multe instalații pentru a depozita noi sisteme de rachete.

La rândul său, ministrul adjunct de Externe al Rusiei Serghei Riabkov a declarat, vineri, 18 noiembrie, că Federația Rusă este pregătită să aibă întâlniri la nivel înalt cu Statele Unite ale Americii pentru a discuta stabilitatea strategică dintre cele două mari puteri, a relatat presa de stat rusă.

Mai mult, oficialul rus Serghei Riabkov a mai precizat, de asemenea, că Rusia nu exclude noi contacte cu SUA după viitoarele discuții de la Cairo asupra Tratatului de arme nucleare New START, a informat agenția de presă Reuters.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online