Miron Mitrea: Există mai multe lucruri ascunse în culisele Forumului Economic Mondial de la Davos

Foto: RFI România
220

Sunt surprize legate de culisele Forumului Economic Mondial de la Davos. Miron Mitrea, fost parlamentar şi ministru PSD şi actual consultant politic, a dezvăluit care ar fi adevărul legat de bogaţii lumii care s-au adunat în Elveţia.

Astfel, Forumul economic Mondial de la Davos este o întâlnire anuală care reuneşte lideri de stat, din afaceri şi societatea civilă pentru a aborda starea lumii şi a discuta despre priorităţile anului.

Concret, circa 1.500 de lideri ai mediului de afaceri s-au reunit şi anul acesta în Elveţia şi au discutat despre încetinirea economică globală sau provocările de mediu, dar şi despre războiul din Ucraina, într-un context de crize multiple şi mutaţii geopolitice.

Totuşi, Miron Mitrea atrage atenţia că există mai multe lucruri ascunse în culise pe care oamenii de rând nu le percep, la prima vedere, despre această reuniune.

În viziunea sa, „Întâlnirea de la Davos este un ONG, nu face parte din structurile de stat. În mod ciudat, în organizații statale extrem de importante se duc acolo să vorbească, crezând că pot să modifice ceva din modul în care oamenii de acolo pun lucrurile la cale.

Mi-a plăcut foarte mult poziția consilierului lui Biden. Pe el, dacă îl închidem în cameră cu 3-4 oameni, rezolvă tot și nu ar mai putea să bage mânuțele în aceste mecanisme mondiale și să le zăpăcească așa cum au interesele financiare.

Davos este un ONG cu oameni foarte bogați, influenți, care nu vor să participe la activitățile instituțiilor care există.

Sunt niște oameni foarte bogați și influenți care consideră că aceste chestii care sunt organizații statale sunt prea mici pentru ei. Ei fac organizația lor.

Organizația de la Davos este din ce în ce mai puternică. Niște oameni extrem de bogați merg acolo și încearcă să ne stabilească nouă celorlalți modul în care ar trebui să existăm”, a explicat Miron Mitrea, invitat în cadrul emisiunii „Culisele puterii” de la Realitatea Plus.

Elon Musk: Forumul Economic Mondial devine din ce în ce mai mult un guvern mondial neales

O poziţie dură la adresa reuniunii de la Davos a avut recent şi miliardarul Elon Musk, fondatorul Tesla şi SpaceX şi nou patron la Twitter.

În opinia sa, „Forumul Economic Mondial devine din ce în ce mai mult un guvern mondial neales, pe care oamenii nu l-au cerut niciodată și pe care nu-l doresc”, a scris Elon Musk pe Twitter.

Elon Musk și-a exprimat în repetate rânduri disprețul pentru acest eveniment pe Twitter.

Aşadar, „Cum de există WEF/ Davos? Încearcă să fie șefii Pământului?” a postat acesta pe rețeaua de socializare.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online