News Corp spune că acordul de vânzare a unui activ imobiliar s-a destrămat

167

Planul News Corp de a vinde unul dintre activele sale imobiliare în valoare de miliarde de dolari a căzut, cel mai recent eșec al ambițiilor lui Rupert Murdoch de a face afaceri.

Compania a fost în discuții avansate pentru a-și vinde participația de 80% din Move Inc către grupul rival de liste de proprietăți CoStar, într-o tranzacție evaluată la “câteva miliarde” de dolari, a raportat Financial Times luna trecută.

Cu toate acestea, marți, News Corp a declarat că “nu mai este implicată” în aceste discuții.

“News Corp va continua să evalueze în mod activ oportunitățile care să sprijine strategia companiei de a optimiza valoarea (activelor sale imobiliare) și de a maximiza în alt mod valoarea acționarilor”, potrivit unei declarații.

Murdoch, care împlinește 92 de ani luna viitoare, a încercat să combine News Corp cu Fox, reunind cele două jumătăți ale imperiului său media. Dar luna trecută a anulat fuziunea propusă după ce a întâmpinat rezistență din partea acționarilor independenți. La vremea respectivă, persoane apropiate situației au declarat că potențiala vânzare a Move a pus în așteptare orice alte tranzacții.

News Corp deține aproximativ 80% din Move, în timp ce restul de 20% este deținut de REA Group, grupul imobiliar australian listat la bursă, care este, de asemenea, deținut majoritar de News Corp.

Unii acționari independenți ai News Corp susțin de mult timp că societatea valorează mai puțin la bursă decât suma pieselor sale.

Irenic Capital Management, care deține aproximativ 2,6% din acțiunile cu drept de vot de clasă B ale News Corp, a declarat luna trecută că renunțarea la fuziunea cu Fox a fost “decizia corectă”, adăugând în același timp că “sunt necesare măsuri suplimentare pentru a debloca valoarea din REA, Dow Jones și alte active de înaltă calitate ale News Corp”.

În 2014, News Corp a achiziționat Move pentru 950 de milioane de dolari, o tranzacție pe care directorul executiv Robert Thomson a descris-o la momentul respectiv ca fiind o “evoluție exponențială” a activității de publicare a publicațiilor tipărite a companiei.

Imobiliarele digitale au devenit o parte mai mare din afacerea globală a News Corp, crescând de la 5% din veniturile totale în 2014 la 17% în 2022. Veniturile la segmentul imobiliar digital al grupului au crescut cu 25%, la peste 1,7 miliarde de dolari în anul fiscal 2022.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online