O bună cooperare în domeniul energetic dintre România și Republica Moldova

121

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, Andrei Spînu, s-a întâlnit, miercuri, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. Cei doi au vorbit, în principal, despre cooperarea din domeniul energetic dintre România și Republica Moldova.

Astfel, Andrei Spînu, a vorbit despre întrevederea cu ministrul Energiei, Virgil Popescu în care cei doi au vorbit în principal despre prioritățiile bilaterale din domeniul energetic.

Securitatea energetică a Republicii Moldova poate fi asigurată „doar cu ajutorul României”

În mesajul său,„Sunt la București. Am discutat cu Virgil Popescu, Ministrul Energiei al României, despre principalele priorități bilaterale din domeniul energetic.

  • livrarea de gaze și energie electrică;
  • interconectarea liniilor electrice de înaltă tensiune (Bălți – Suceava);
  • investiții românești în sectorul energetic din țara noastră;
  • colaborarea în domeniul energiei nucleare.

Tot azi, am avut întâlniri cu principalele companii românești din domeniul energetic: Nuclearelectrica, Romgaz, OMV Petrom, Transelectrica, Hidroelectrica.

Am zis-o în repetarea rânduri, securitatea energetică a țării noastre poate fi asigurată doar prin și cu ajutorul României. Mulțumesc pentru tot suportul de până acum și sunt sigur că vom reuși și mai mult în 2023!”, a scris și Andrei Spînu, pe pagina sa de Facebook.

 La rândul său, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a menționat că, în cadrul întâlnirii cu Andrei Spînu, a vorbit despre cooperarea dintre România și Republica Moldova ce va avea loc în perioada următoare.

Astfel,„Astăzi am primit, la sediul Ministerului Energiei, o delegație oficială din Republica Moldova, condusă de Andrei Spînu – Viceprim-ministru si Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Am avut un dialog fructuos, care s-a bazat pe buna cooperare pe care o avem cu Republica Moldova, mai ales în domeniul energiei.

Am încercat să trasăm proiecte concrete cu privire la cooperarea dintre cele două state în perioada următoare, cu precădere pe cele care prevăd interconectarea energetică a Republicii Moldova cu România. Au fost trecute în revistă evoluțiile pe acest subiect și opțiunile de sprijin în plan bilateral.

La întâlnire au mai participat, din partea ministerului Energiei secretarul de stat George-Sergiu Niculescu, precum și CEO Transgaz Ion Sterian și CEO Hidroelectrica Bogdan Badea. Din delegația Republicii Moldova au făcut parte Constantin Borosan, secretar de stat, Eliza Postolachi, șef de cabinet Viceprim-ministru, Excelența Sa Victor Chirilă, Ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihaela Manoli, ministru-consilier, Roxana Samson, secretar I, Alexandru Săndulescu, înalt consilier UE în domeniul energetic și reprezentanți ai companiilor de profil din România și Republica Moldova.”, a scris Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online