O companie din Ucraina își va muta activitatea în Târgu-Jiu

Foto: ştiriagricole.ro
129

În curând, o companie ucraineană, care activează în domeniul sistemelor de irigaţii, negociază cu autoritățile locale pentru a închiria câteva hale pe o perioadă lungă de timp, ca să își poată muta activitatea de producție în România.

Inițial, compania respectivă își derula activitatea de producție în regiunea nord-estică Harkov din Ucraina, zonă afectată de agresiunile militare ale armatei ruse, însă acum, aceasta intenționează să își mute activitatea în Târgu-Jiu.

În acest sens, primarul din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, susține ferm că această investiţie are şanse mari de realizare, putând fi înfiinţate astfel sute de locuri de muncă în municipiul județului Gorj. Totuși, ar putea exista o problemă în ceea ce privește găsirea unor angajați, deoarece investitorii străini își doresc personal calificat.

În opinia sa, „Este un investitor puternic care caută un spaţiu pentru desfăşurarea activităţii pe care o desfăşura în Ucraina înainte de începerea războiului. Există discuţii de mai mult timp şi acestea avansează.

Discuţii au avut loc şi la sediul Primăriei Târgu Jiu cu cel care va pune la dispoziţie spaţiul pentru a se putea dezvolta o astfel de afacere. Investitorul are tot sprijinul nostru pentru a-şi reloca activitatea în municipiul Târgu Jiu.

Dacă va oferi salarii nete de peste 3.000 de lei, atunci va găsi personal care să muncească. Din câte am înţeles, va fi nevoie de câteva sute de salariaţi pentru a lucra în cadrul acestei companii”, a explicat Marcel Romanescu.

Menționăm faptul că discuţiile cu investitorul din Ucraina au fost iniţiate de către deputatul PNL Gorj Gheorghe Pecingină. Potrivit spuselor sale, compania ucraineană vrea să închirieze câteva hale pentru o perioadă de zece ani.

În declaraţiile sale„Compania din Ucraina este interesată să îşi reloce activitatea în Târgu Jiu şi sunt negocieri cu proprietarii halelor, care trebuie modificate în vederea desfăşurării activităţii specifice. Negocierile merg într-o direcţie bună.

Am înţeles că se doreşte ca halele să fie închiriate pe o perioadă mai lungă, de zece ani. Eu nu particip la aceste discuţii, deoarece sunt legate de business”, a declarat Gheorghe Pecingină, într-un interviu acordat Adevărul.

În România, aceasta nu este singurul oraș în care vor să investească companiile străine. Amintim faptul că o companie finlandeză de software şi servicii IT cu o cifră de afaceri de trei miliarde de euro dorește să își deschidă o subsidiară în Iași.

O mare companie finlandeză de software şi servicii IT își va deschide o subsidiară în Iași

Primăriei Iaşi a explicat că reprezentanții firmei finlandeze au afirmat că Tietoevry intenționează să deschidă o subsidiară în România. Primarul Mihai Chirica a subliniat că municipiul său prezintă un interes deosebit pentru compania finlandeză.

De asemenea, el a prezentat deja atuurile Iaşiului pentru potenţialii investitori, fiind invocate calitatea forţei de muncă, nivelul vieţii social-culturale şi a serviciilor de sănătate.

Astfel, „Orice actor economic care doreşte să aleagă oraşul nostru ca destinaţie a unei investiţii generatoare de locuri de muncă este binevenit şi va găsi în primăria municipiului Iaşi un partener onest”, a declarat primarul ieșean Mihai Chirica.

În perioada imediat următoare, Tietoevry va aduna informaţii referitoare la oferta de birouri de categoria A, precum şi la resursa umană de specialitate din oraş. Trebuie menționat că Tietoevry numără peste 24.000 de angajaţi IT în întreaga lume, oferind servicii de design, cloud, date şi inginerie software.

Aşadar, compania deserveşte clienţi din peste 90 de ţări, iar cifra de afaceri anuală a Tietoevry este de aproximativ trei miliarde euro. Acţiunile companiei sunt listate la bursa NASDAQ din Helsinki şi Stockholm, precum şi la Oslo Børs.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online