pacienții plătesc taxe mari la privat, pentru ca, mai apoi, să fie trimiși la unitățile spitalicești de stat pentru a primi un diagnostic

Foto: capital.ro
145

În prezent, medicul oftalmolog Monica Pop a avut o reacție dură cu privire la punerea pacienților pe drumuri între spitalele private și de stat, subliniind că un astfel de lucru nu este moral.

În acest sens, medicul oftalmolog Monica Pop a scos în evidență mai multe probleme din sistemul de sănătate, printre care și drumurile pe care pacienții le au de făcut între spitalele private și cele de stat. Medicul spune că pacienții plătesc taxe mari la privat, pentru ca, mai apoi, să fie trimiși la unitățile spitalicești de stat pentru a primi un diagnostic.

„E moral?

E moral ca medicii din privat, când nu au posibilități diagnostice complete, sa trimită pacienţii pentru completarea investigațiilor, diagnostic şi rezolvare la un Spital de stat, DUPA CE AU INCASAT TAXA , piperată de obicei??!! Nu e normal să fie măcar redusă la jumătate??!! Se întâmplă foarte frecvent”, scrie medicul oftalmolog Monica Pop pe Facebook.

Sprijinirea pacienților în regim de urgență

În contextul politico-medical, oftalmologul Monica Pop a venit și cu o propunere la adresa guvernanților pentru sprijinirea pacienților în regim de urgență. Aceasta spune că oamenii au dreptul să trăiască, subliniind că aceștia plătesc bani grei pentru asigurări.

De asemenea, ea a mai spus că operațiile de cancer ar trebui și ele să fie gratuite pentru pacienții asigurați, nu doar tratamentul radio și chimio, subliniind că au o importanță mare pentru viața pacienților.

Astfel,„Oamenii plătesc asigurări lunar! Nu pentru a muri cu zile. Arătați că vă pasă! Atenție Guvern, Minister, Parlamentar, toată media. Foarte important! În Constituție este consfințit dreptul la sănătate!

Oamenii plătesc asigurări lunar! Nu pentru a muri cu zile. Operațiile de cancer trebuie să fie acoperite de CASA (gratuite pentru pacienţii asigurați) şi la clinicile private. E gratuit doar tratamentul radio şi chimio, NU şi operațiile, deşi au o importanță covârșitoare pentru viaţa pacienților.

Inadmisibil! Bolnavii sunt tot mai mulți, programările tot mai lungi, Oamenii au dreptul să trăiască. Plătesc asigurări, bani grei. De unde să scoată bani pentru privat. Vreți să se moară pe capete?! Propunere în regim de urgenţă! Arătați că vă pasă”, a spus aceasta într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online