Patriarhul Daniel: “Declararea apartenenței religioase este foarte necesară pentru prezentul și viitorul țării”

45

În România, Patriarhul Daniel a transmis recent un mesaj în care i-a îndemnat pe credincioși să participe la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor, deoarece declararea apartenenței religioase este „foarte necesară pentru prezentul și viitorul țării”.

În mesajul său, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române transmis în ziua de luni, 9 mai, a subliniat că refuzul de a participa la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor poate genera „date inexacte sau eronate în ceea ce privește adevărata structură confesională, etnică și lingvistică a ţării noastre”.

Astfel, „Nimeni în afară de noi înșine nu este în măsură să declare aceste elemente identitare, de aceea refuzul sau nepăsarea noastră de a participa la Recensământ pot genera date inexacte sau eronate în ceea ce privește adevărata structură confesională, etnică și lingvistică a României”, a transmis Patriarhul României Daniel.

Declararea apartenenței religioase este „foarte necesară”

În contextul religios, acesta a explicat că „Iisus Hristos S-a născut în timpul recensământului organizat de Octavian August, împăratul Romei”. În acest context, declararea apartenenței religioase este „foarte necesară”.

În opinia sa, „Declararea apartenenței religioase este un act personal de mărturisire a credinței în deplină libertate și cu responsabilitate. Să nu considerăm această mărturisire de credință ca fiind neimportantă sau subînțeleasă. Dimpotrivă, această mărturisire este foarte necesară pentru prezentul și viitorul României. Fie că ne autorecenzăm, fie că primim pe recenzorul oficial, nu trebuie să ne rușinăm să mărturisim credința noastră și a străbunilor noștri, identitatea noastră spirituală și etnică.

Nu există nicio justificare pentru a nu participa la Recensământ și de aceea îndemnăm pe toți credincioșii să se organizeze în familie pentru a participa la acest important eveniment. Recensământul din acest an este cea mai bună ocazie să arătăm că poporul român este un popor credincios și majoritar ortodox”, a completat Preafericitul Daniel.

În România, recensământul din acest an a început în ziua de 14 martie și se face pentru prima dată în format online, ceea ce presupune completarea unor formulare. Totodată, autorecenzarea se va termina în ziua de 15 mai.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online