Pe piața franceză, Dacia a depășit Renault și Peugeot în vânzări

85

În anul 2021, Dacia s-a bucurat de un succes impresionant pe piața franceză, depășind pentru prima dată Renault și Peugeot în vânzări. Anul acesta, Dacia a vândut în Franța aproape 100.000 de mașini noi clienților particulari.

Astfel,  Dacia a devenit liderul vânzărilor către particulari, comercializând 99.698 de vehicule până pe 20 decembrie, conform cifrelor furnizate de Autoways.

Concret, în urma vânzărilor impresionante, marca românească de automobile a depășit Renault cu 91.246 de unități și Peugeot cu 87.524 de mașini. De asemenea, Dacia stă de aproape două ori mai bine decât Citroen, având 51.972 de înmatriculări.

Dacia, cotă de piață de 14,4%

Această performanță a permis producătorului român să obțină o cotă de 14,4% din piața autoturismelor private în primele unsprezece luni ale lui 2021. Comparativ, Renault are o cotă de piață de 13,6%, iar Peugeot de 13,3%, conform AAA DATA.

Piața privată reprezintă 44% din vânzările de mașini noi în acest an, restul fiind împărțite între achizițiile de mașini de firmă și leasingul pe termen scurt și lung.

Dacia, locul 4 în 2021

În contextul auto, clasamentul pe 2021 este dominat de Peugeot, Renault și Citroën, Dacia fiind pe locul patru. Din 2005, marca românească s-a dezvoltat continuu în întreaga Europă.

Astfel, „O adevărată revoluție, mai ales dacă ne gândim că marca românească, fondată în 1966 și cumpărată de grupul Renault în 1999, nu a fost inițial destinată comercializării în Franța. În ciuda reticenței inițiale și a îndoielilor privind capacitatea Dacia de a atrage piața franceză, Logan a fost în cele din urmă lansat în 2005”, au scris jurnaliștii francezi.

SUV Duster, în top 10 al celor mai bune vânzări din 2021

În 2020, Sandero era „mașina preferată a francezilor”, fiind o marcă care s-a concentrat mereu pe piață privată. Însă în ianuarie 2020, noua mașină Sandero a fost cel mai bine vândut model de automobil în Franţa pe toate canalele de vânzări la un loc. De asemenea, a fost pe primul loc în Europa la vânzări în iulie, în fața lui Volkswagen Golf.

În prezent, Sandero se afirmă cu modele de mașini precum SUV-ul Duster, care rămâne în top zece al celor mai bune vânzări din 2021, rivalizând cu Renault Captur. De asemenea, Micul Spring, prima mașină 100% electrică a Sandero, a avut un debut comercial promițător, cu aproape 9.000 de vânzări 2021, potrivit BFM Business.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online