Pentru compania Wetterbest Prahova a fost instalată o centrală electrică fotovoltaică de către E.ON

30

E.ON Energie România şi compania Wetterbest, unul dintre principalii producători de sisteme pentru acoperişuri, au finalizat un proiect în valoare de peste 245.000 de euro prin care a fost realizată o centrală electrică fotovoltaică care asigură energie verde companiei prahovene, potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES.

În contextul de producţie, finalizată în mai puţin de o lună de zile de la demararea lucrărilor, instalaţia solară fotovoltaică generează  actual 269,78 MWh, asigurând o reducere cu până la 33,09% a energiei consumate din reţea.

În opinia sa, “Fiecare nou parteneriat pentru sisteme de generare a energiei fotovoltaice reprezintă încă un pas pe drumul decarbonizării economiei. Ne bucurăm să mergem împreună cu parteneri precum Wetterbest pe drumul către un viitor mai verde şi sustenabil”, declară Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.

La rândul său, “Am ales E.ON pentru profesionalismul şi experienţa lor în construcţia centralelor fotovoltaice. Prin acest proiect, ne dorim să continuăm obiectivele de sustenabilitate ale Grupului nostru şi să participăm la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, în cadrul fabricii. Acesta este doar un prim pas în scăderea amprentei de carbon a companiei, urmând să dezvoltăm alte programe de susţinere al acestui obiectiv, în viitor”, a afirmat Marian Pirvu, director general Wetterbest.

Din punct de vedere al capacităţii, centrala electrică fotovoltaică are o putere instalată de 221,76 kWp şi cuprinde 792 de panouri fotovoltaice instalate pe o suprafaţă de 1.200 metri pătraţi pe acoperişul halei Wetterbest din Băicoi, judeţul Prahova. Punerea în funcţiune a acestui proiect fotovoltaic contribuie la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu circa 77 tone pe an.

Concret, începând din anul 2018, E.ON a construit şi predat la cheie 55 de centrale fotovoltaice cu puteri între 60 – 1.600 kWp totalizând 13 MW putere instalată pentru 41 de companii din variate sectoare ale economiei.

Astfel, au fost montate circa 40.000 de panouri fotovoltaice care generează în total 17 GWh de energie solară şi contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu 3.900 tone pe an.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online