Philip Morris International anunță investiții importante în fabrica din Otopeni

76

În planurile sale de viitor, Dragoș Bucurenci, Director External Affairs Philip Morris intenţionează să realizeze un  viitorul ar putea fi unul fără fum.

Însă pentru a ajunge la el, adulții care au probleme în a renunța la fumat au nevoie de alternative. Philip Morris International (PMI) dezvoltă de câțiva ani un portofoliu divers de produse fără fum, iar o mare parte dintre consumabilele pentru acestea sunt produse chiar în România, la fabrica din Otopeni.

Astfel, Dragoș Bucurenci a vorbit la interviurile Digi24.ro despre investițiile companiei în fabrica din Otopeni dar și despre efectele acestora asupra economiei din țara noastră.

Încă din anul2017, fabrica din Otopeni a companiei Philip Morris International a trecut prin transformări importante și continuă să o facă. Dacă în urmă cu patru ani aici se fabricau țigarete tradiționale, din 2017 încoace PMI produce în fabrica din Otopeni consumabile pentru IQOS, sistemul electronic de încălzire a tutunului, cu ajutorul căruia am putea afla cum arată „o lume fără fum”.

În contextul financiar, toată această transformare a fost posibilă cu ajutorul unor investiții semnificative din partea PMI, de 500 de milioane de dolari, unele dintre cele mai mari investiții ale unei companii străine în România.

Din punct de vedere ecologic, acum după patru ani de continuă dezvoltare, unitatea de producție din Otopeni va beneficia de o nouă investiție, de alte 100 de milioane de dolari, care va avea loc în următorii doi ani, cu două scopuri: finalizarea convertirii fabricii, astfel încât aceasta să devină o fabrică exclusivă de produse din tutun încălzit, și atingerea unui obiectiv extrem de important al companiei Philip Morris International – fabrica să devină neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2024.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online