Pimco încheie un acord pentru birourile din Londra, pe măsură ce cererea de locuri de muncă moderne crește

204

Pimco a încheiat un acord de milioane de lire cu proprietarul Derwent London pentru a închiria spațiu de birou suplimentar într-un bloc nou dezvoltat din centrul Londrei, într-o mișcare care subliniază dorința companiilor de a avea clădiri verzi și moderne, pe măsură ce lucrătorii se întorc treptat la birou.

Administratorul internațional de active a fost de acord să plătească o chirie anuală de 11 milioane de lire sterline pentru un contract de închiriere de 15 ani pe cinci etaje în noua clădire de la 25 Baker Street din Marylebone, care urmează să fie gata în 2025. Acordul va crește biroul managerului de investiții spațiu în capitală, adăugându-se la sediul actual din apropiere.

Proprietarul FTSE 250 a declarat că acordul cu Pimco, care promite o clădire cu un rating de mediu de top și o grădină pe acoperiș, indică o cerere mare pentru locații de birouri dorite în zonele centrale ale Londrei.

„Dacă vrei o clădire nouă în West End, nu prea ai de ales”, a spus Paul Williams, directorul executiv.

Cu toate acestea, ratele de locuri de muncă vacante din capitala Marii Britanii rămân mai ridicate decât în ​​mod normal, la 8,2%, a spus Derwent, pe măsură ce industria se adaptează la trecerea la munca hibridă. Clădirile noi pot genera chirii mai mari, în timp ce majoritatea surplusului de aprovizionare provine din proprietăți mai vechi, potrivit companiei.

„Oamenii vor birouri din ce în ce mai bune”, a adăugat Williams. „Trebuie să fie bogate în facilități și durabile, fie că este vorba de terase pe acoperiș, pereți de cățărat sau facilități pentru biciclete.”

Colm Lauder, analist la Goodbody, a spus că piața a fost împărțită între valori rezistente pentru construcții noi de înaltă calitate și prețuri în urmă pentru alte clădiri. „Piața de birouri din Londra nu este moartă, este doar extrem de polarizată”, a adăugat el.

Proprietarii din Marea Britanie și alte centre din întreaga lume se confruntă cu noi reglementări costisitoare pentru a reduce costurile energetice ale clădirilor, care reprezintă 39% din emisiile globale de carbon legate de energie, potrivit World Green Building Council.

Cercetările efectuate de firma de consultanță RSM UK săptămâna trecută au constatat că aproape o cincime dintre proprietarii din Marea Britanie au încă proprietăți care au scăzut sub noile standarde minime de energie care vor intra în vigoare în aprilie și vor deveni treptat mai stricte de acum până în 2030.

Evaluările de eficiență energetică și sustenabilitate sunt priorități înalte pentru companiile care caută noi birouri, deoarece sunt sub presiune pentru a îndeplini obiectivele de mediu, sociale și de guvernanță.

Administratorii de active, cum ar fi Pimco, sunt supuși unei atenții deosebite, deoarece fac eforturi ca companiile în care investesc să îndeplinească criteriile ESG. Pimco a refuzat să comenteze.

Derwent a spus că cererea de birouri premium și acordul cu Pimco l-au ajutat să obțină 14,7 milioane de lire sterline în noi închirieri anul acesta, mai mult decât cele 9,8 milioane de lire sterline pe care le-a convenit în tot 2022.

„În două luni, am făcut mai mult decât cele 12 luni precedente”, a spus Williams.

Compania a spus că noile închirieri în 2022 au fost cu 13% mai mari decât valoarea estimată a chiriei în decembrie anul precedent, indicând o cerere robustă.

În rezultatele anuale publicate marți, Derwent a declarat că evaluarea portofoliului său de bază a scăzut cu 6,8%, până la 5,3 miliarde de lire sterline la sfârșitul anului trecut, ca urmare a „slăbirii economiei. . . inflația și ratele dobânzilor în creștere semnificativă”.

Portofoliul proprietarului londonez a rezistat mai bine decât un indice MSCI care urmărește piața de birouri a capitalei, care a scăzut cu 11%.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online