Prețurile ridicate ale chiriilor ajută Foxtons să compenseze încetinirea vânzărilor de locuințe în Marea Britanie

62

În prezent, se așteaptă ca piața locuințelor de închiriat din Londra să rămână strânsă, cu prețuri ridicate și o ofertă limitată de proprietăți de închiriat, potrivit agenților imobiliari Foxtons.

Agentul axat pe Londra a raportat o creștere a veniturilor și a profiturilor din cauza creșterii chiriilor în capitala britanică și a prezis puține schimbări în cererea de proprietăți de închiriat. Agentul a declarat că creșterea prețurilor de la an la an este posibil să se tempereze până la sfârșitul anului.

Închiriere, imobiliară sau cumpărare imobiliară

“Cererea de proprietăți de închiriat (este) de așteptat să continue să depășească oferta pe termen scurt, iar creșterea prețurilor de închiriere se va normaliza probabil în cursul anului 2023”, a declarat directorul executiv Guy Gittins.

Compania Foxtons și-a majorat obiectivele de profit în toamna anului trecut, citând piața de închiriere în creștere în capitala britanică, deoarece muncitorii s-au întors în oraș după cea mai mare parte a pandemiei Covid-19 și proprietarii au crescut chiriile pentru a acoperi plățile ipotecare în creștere.

Prețurile medii de închiriere au crescut cu 20% anul trecut, a declarat Foxtons, în timp ce numărul de proprietăți pe care le-a închiriat a scăzut cu 7%. Închirierea robustă a compensat creșterea mai lentă a vânzărilor de case, ajutând Foxtons să crească veniturile cu 11% la 140,3 milioane de lire sterline în 2022. Profitul înainte de impozitare al companiei a crescut de mai mult de două ori, de la 5,6mn de lire sterline la 11,9mn de lire sterline.

 

Veniturile din închirieri au reprezentat 62% din veniturile totale ale Foxtons și au crescut cu 17% anul trecut, în timp ce încasările din vânzările de case au crescut cu doar 1%.

Compania a declarat că efectele “mini-bugetului” de anul trecut din Marea Britanie, care a provocat haos pe piața ipotecară și o creștere bruscă a costurilor de împrumut, ar putea fi resimțite pe tot parcursul anului “din cauza timpului necesar pentru a finaliza o tranzacție de vânzare”.

“(Piața de vânzări) (este) mai dificilă, deoarece activitatea noilor cumpărători (a scăzut) în urma “mini” Bugetului din septembrie, reducând valoarea portofoliului de vânzări sub ofertă care intră în acest an”, a declarat Foxtons.

Compania a declarat că dividendul său total pentru anul trecut va fi de 0,9 pence pe acțiune, dublu față de cel din anul precedent.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online