Pentru tronsonul II termenul de finalizare este vara aceasta, pentru tronsonul 1, termenul este pentru partea dreaptă sfârșitul anului, iar pentru partea stângă jumătatea anului viitor, a explicat edilul.

Termenul de finalizare al întregii rețele este de 2 ani și jumătate din momentul acesta.

De altfel, lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea au început în septembrie 2019, iar acestea aveau termen 24 de luni, respectiv septembrie 2021.

În contextul financiar, valoarea contractului încheiat între Primăria Capitalei și Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane București S.A. are o valoare de 345.503.748,09 lei (fără TVA), respectiv 411.149.460,23 lei (cu TVA). Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor pentru fiecare tronson liber de sarcini. Până acum nu a fost suplimentată valoarea financiară a contractului.

Aşadar, noua arteră va avea aproximativ 6 km, inițial era prevăzută cu cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete, trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabila. Totodată, se va mai realiza si un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.