Primăria Sectorului 6 are în plan amenajarea unui parc, în cartierul Militari

Foto: hotnews.ro
163

În planurile pentru acest an, primăria Sectorului 6 are în plan amenajarea a unui parc, în cartierul Militari,  cartier considerat unul dintre cele mai poluate.

În acest sens, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat joi, 5 ianuarie, într-o postare pe Facebook că parcul prinde contur și că prima fază a proiectului va fi gata în luna mai.

Astfel, „O veste excelentă pentru locuitorii Sectorului 6, în general, și pentru locuitorii cartierului Militari, în special! Cel mai mare parc liniar din România, de 4,2 km, prinde contur.

Am semnat acum cu CFR contractul de închiriere a terenului necesar fazei 3 a Parcului Liniei, cuprinsă între zona Lujerului și Valea cascadelor. Continuăm să transformăm spațiile cu fostă destinație industrială, aflate în mizerie și neglijate, în spații verzi, de agrement.

Vom avea astfel, cel mai mare parc liniar din România, de 4,2 km! Câteva date la zi despre mersul lucrurilor.

Faza II, cuprinsă între Gara Cotroceni și Bd. Doina Cornea va fi gata anul acesta, iarna 2023. Avem studiu de fezabilitate, avem proiectul, trebuie doar achiziționate servicii de lucrări.

Faza III, cuprinsă între Lujerului și Valea Cascadelor va fi gata în vara anului 2024. Aici mai avem deja studiul de fezabilitate de făcut următoarele: (1) achiziționare teren privat de cca. 1,5 km lungime și 5 metri lățime (una dintre fostele linii) și trebuie să achiziționăm servicii de proiectare + execuție lucrări”, a transmis primarul Sectorului 6.

Din punct de vedere edilitar, primarul susține că era nevoie de un parc în zonă.

În afirmaţiile sale, „Cei care stau în Militari nu au niciun parc în apropriere, mulți ies cu copiii să se joace pe Bd. Iuliu Maniu, cel mai aglomerat și mai poluat bulevard din București.

Am avut dreptate. Pe acest tronson nimeni nu a demonstrat fezabilitatea trenului metropolitan. Nimeni nu a venit cu un studiu de trafic, cu matricea origine-destinație (de unde ia cați oameni și unde îi duce), cu un PUZ al investiției, cu un proiect, cu finanțare, cu nimic.

Dar, cum am mai spus: lucrările noastre de amenajare sunt perfect reversibile, dacă cineva va demonstra fezabilitatea unui tren pe aici, nu va fi nicio problemă. Eu nu puteam să las oamenii în mizerie ani și ani de zile, doar că cineva, la un moment dat, nu se știe când, va trage un tren pe aici”, se mai arată în postare.

Concret, pe șantierul Parcului Liniei se lucrează încă de la începutul anului trecut. Primul tronson, din primul parc din Militari, unde au început lucrările pe 2 mai 2022, va fi gata pe 1 mai 2023, a transmis primăria.

În contextul amplasamentului, Parcul Liniei se va întinde pe fosta cale ferată de pe strada Liniei, abandonată de 20 de ani, ce deservea mai multe fabrici, și terenul adiacent, pe o lățime de 400 de metri.

Acesta va include piste de biciclete, terenuri de baschet, skatepark, loc de joacă pentru copii, spațiu pentru câini, fântână dry-deck, hamace, fotolii tip puf. Pe șina de tren se va pune un deck de lemn.

Sursa: Ziare.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online