Producătorul de îmbrăcăminte sport şi de mobilă LTP din Copenhaga, investeşte şi angajază masiv în România

Foto: economica.net
128

În prezent, România continuă să fie o destinație atractivă pentru investitorii globali, dacă ținem cont de faptul că pe piața noastră internă își face apariția o companie gigant, care are în portofoliu numeroase fabrici și mii de angajați la nivel mondial.

Este vorba despre producătorul de îmbrăcăminte sport şi de mobilă LTP din Copenhaga. În cele nouă fabrici ale sale deja existente la nivel global lucrează peste 2.000 de angajaţi.

În contextul de activitate, grupul a intrat pe piața din România deschizând firma LTP Balkan S.R.L, cu sediul în capitala țării, potrivit datelor Economica.net. Se pare că noua companie are ca obiect de activitate fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, având un capital social de 45.000 de lei.

Va avea nevoie de forță de muncă

În viitor, deși încă nu sunt prezentate anunțuri oficiale în acest sens, compania va avea nevoie de forță de muncă pentru noua sa fabrică, posibil chiar de câteva sute de oameni, atât la nivelul de execuție, cât și la cel de conducere. Rămâne de văzut care va fi necesarul de personal al noii companii, însă este cert că vor lua naștere noi locuri de muncă.

Problema este că România are un deficit acut de forţă de muncă la nivelul mediului privat autohton. Companiile noastre se plâng de faptul că nu reușesc să găsească personal pentru posturile de lucru pe care le au vacante.

Concret, de la începutul acestui an până în prezent au fost publicate aproape 165.000 de locuri de muncă, cu 55% mai multe față de aceeași perioada a anului trecut și cu 71% mai multe comparativ cu anul 2020.

Din date oficiale de pe piață, reiese că cea mai dificilă situație, din acest punct de vedere, ar fi regăsită în rândul angajatorilor din sectoarele de construcții, transporturi și din industria ospitalității. Aici avem parte de cea mai acută criză a forței de muncă, spun managerii români chestionați în diferite sondaje anul acesta.

 

Sursa: Playtech.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online