PwC experimentează cu chatbots pentru a-și grăbi avocații

56

PwC a anunțat un experiment de chatbot care are ca scop accelerarea activității celor 4.000 de avocați ai săi, în cel mai recent semn al firmelor de servicii profesionale care se grăbesc să adopte inteligența artificială.

Un contract de 12 luni cu start-up-ul Harvey va oferi avocaților acces la inteligența artificială juridică, care, potrivit PwC, îi va ajuta să lucreze mai rapid la sarcini precum analiza contractelor și efectuarea de diligență.

Firma Big Four a declarat că plănuiește, de asemenea, să găsească modalități de utilizare a serviciului în practica sa fiscală.

Alianța este cel mai recent exemplu de firmă de servicii profesionale care experimentează cu AI “generativă” de la lansarea ChatGPT. Chatbotul AI dezvoltat de OpenAI, susținut de Microsoft, a alimentat interesul pentru potențialul tehnologiei de a ajuta întreprinderile să crească eficiența.

Software-ul lui Harvey a fost construit folosind cea mai recentă tehnologie a OpenAI, GPT-4, despre care compania spune că pare să aibă o capacitate de raționament juridic mult mai mare decât predecesorul său.

Carol Stubbings, liderul global al serviciilor fiscale și juridice de la PwC, a declarat că această tehnologie “marchează o schimbare uriașă în modul în care serviciile fiscale și juridice vor fi furnizate și consumate în întreaga industrie”.

Firma a declarat că tehnologia va accelera procesul de luare a deciziilor prin producerea de răspunsuri la întrebări, care vor fi apoi revizuite și completate de către personal.

Deoarece este capabilă să analizeze cantități mari de text și să redacteze răspunsuri convingătoare la întrebări, ar putea fi utilizată și pentru a rezuma clauzele cheie din loturi de contracte, a declarat PwC, și, eventual, pentru a produce rapoarte inițiale de due diligence pe baza instrucțiunilor avocaților.

Firma Big Four a declarat că intenționează să creeze produse personalizate pentru clienții din domeniul fiscal și juridic, folosind platforma lui Harvey.

Inteligența artificială nu va fi folosită pentru a oferi consultanță juridică și nu va înlocui avocații, a declarat PwC.

Explorarea de către industria serviciilor profesionale a modului de utilizare a IA este cea mai recentă evoluție în evoluția continuă către automatizarea sarcinilor de rutină.

Bain & Co și Boston Consulting Group se numără printre cei care experimentează cu OpenAI.

Firma de avocatură Allen & Overy îl folosește deja pe Harvey, dar a insistat că tehnologia nu va înlocui niciun angajat, nu va reduce orele facturabile și nu va economisi bani pentru firmă sau pentru clienții săi. Aceasta a declarat că tehnologia ar putea contribui la reducerea costurilor în viitor.

Robin AI, un concurent al lui Harvey, a declarat că a furnizat servicii pentru două firme de consultanță Big Four și pentru firma de avocatură Clifford Chance, care utilizează software-ul pentru a revizui și edita contracte. Serviciile lor sunt construite pe baza tehnologiei dezvoltate de start-up-ul american Anthropic.

“Scopul este de a automatiza munca de mare volum pe care nimeni nu ar trebui să o facă”, a declarat Richard Robinson, directorul executiv al Robin.

În ciuda interesului larg răspândit, unii consilieri sunt îngrijorați de implicațiile pentru date și confidențialitate.

Compania de consultanță Accenture a interzis personalului să utilizeze ChatGPT și alte tehnologii similare “fără permisiune”. Compania, care are peste 700.000 de angajați, a informat personalul într-un e-mail văzut de Financial Times că și-a actualizat politicile privind confidențialitatea și utilizarea tehnologiei pentru a preveni expunerea datelor sensibile.

De asemenea, a declarat că a înființat un “centru de excelență” de inteligență artificială generativă pentru a oferi consultanță cu privire la “utilizările responsabile”. Nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Firma de avocatură din oraș Mishcon de Reya a spus, de asemenea, personalului să nu încarce informații despre clienți în instrumentele de chatbot. Firma a declarat că echipa sa de știință a datelor și unii dintre avocații săi discută modul în care tehnologia ar putea fi utilizată de firmă.

PwC

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online