Rolls-Royce lansează o analiză amplă în cadrul unei oferte de redresare

344

Noul director general al Rolls-Royce, Tufan Erginbilgic, a lansat o restructurare amplă, promițând că grupul de inginerie emblematic al Marii Britanii poate oferi “profituri, fluxuri de numerar și randamente semnificativ mai mari”.

Erginbilgic, care i-a succedat lui Warren East în ianuarie, a declarat joi că au fost identificate șapte domenii de îmbunătățire, inclusiv reducerea capitalului de lucru al producătorului și creșterea eficienței.

Veteranul din industria petrolieră a făcut luna trecută o evaluare neclintită a grupului, spunând personalului că Rolls-Royce a avut performanțe inferioare tuturor concurenților săi cheie și descriind-o ca pe o “platformă în flăcări”.

Blocarea călătoriilor aeriene internaționale în timpul pandemiei a afectat grav activitatea aerospațială civilă a companiei, care încă generează 40% din veniturile de bază ale grupului. Rolls-Royce construiește și întreține motoare de mari dimensiuni pentru avioanele widebody.

În paralel cu anunțul planului de restructurare, ultimele rezultate ale companiei britanice au arătat o îmbunătățire în diviziile sale de aerospațiu civil și de sisteme energetice.

 

Profitul operațional subiacent a crescut cu 57% la 652 milioane de lire sterline anul trecut, în timp ce veniturile au fost de 12,7 miliarde de lire sterline, în creștere de la 11 miliarde de lire sterline în 2021. Compania de 117 ani a generat anul trecut un flux de numerar liber de 505mn de lire sterline, depășind așteptările analiștilor.

Acțiunile grupului au crescut cu aproape 9% în acest an, dar sunt încă mai mult de jumătate față de nivelul lor de dinaintea pandemiei.

Restructurarea ar urma să îmbunătățească “eficiența și rezultatele comerciale ale Rolls-Royce și să ofere o reducere durabilă a capitalului de lucru”, a declarat Erginbilgic. Aceasta va include o revizuire a activităților grupului, axată pe prioritizarea “investițiilor noastre către cele mai profitabile oportunități”.

 

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online