Rusia ar putea distruge economia Europei dacă opreşte robinetul la gaze

83

În cadrul unei analize realizată de agenția de rating de credit Moody’s se arată că Europa este amenințată de o criză financiară de nedescris! Nici măcar România nu va putea evita răul care va urma.

În contextul agenției de rating de credit Moody’s, dacă Rusia va întrerupe complet livrările de gaze naturale spre Europa, atunci Europa se va confrunta cu o recesiune severă, iar inflația va crește din nou.

Din punct de vedere economic, dacă s-ar întâmpla așa ceva, cele mai expuse companii ar fi cele din sectoarele care folosesc energia, precum sectorul chimic, sectorul auto, sectorul producției și toate companiile de utilități din Europa, relatează Sky News.

Fabrici de renume din România sunt la un pas să se închidă din cauza scumpirii prețurilor la energie

În acest sens, România se confruntă deja cu probleme cauzate de scumpirea energiei. Deja sindicaliştii din domeniul metalurgiei neferoase au anunţat că vor veni la Bucureşti pentru a protesta în fața Ministerului Energiei. Sindicaliştii din cadrul mai multor federaţii au tras un semnal de alarmă asupra faptului că explozia preţurilor la curent şi gaze naturale va duce la închiderea multor fabrici de renume din România, iar mii de oameni își vor pierde locul de muncă.

Protestul va avea loc vineri, 9 septembrie, între orele 11:00-13:00, în faţa sediului Ministerului Energiei, au anunţat sindicatele afiliate la Federaţia Sindicatelor din Metalurgia Neferoasă şi Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor Metarom.

În plus, într-un comunicat de presă, reprezentanţii angajaţilor au vorbit despre situaţiile dificile întâlnite deja la Alro Slatina sau Alum Tulcea.

Astfel, „În acest moment Alro Slatina a închis 60% din electroliză abandonând planurile de revenire la capacitate maximă, fiind nevoiţi să trimitem sute de angajaţi în şomaj tehnic, precum şi disponibilizări ale personalului angajat închizând chiar şi Alum Tulcea, fiind nevoiţi să cumpărăm alumină din import pentru cele 2 hale rămase deschise în Alro Slatina”, se arată în comunicatul citat.

Dacă activitatea celor două mari fabrici din România s-ar opri complet, circa 20.000-30.000 de locuri de muncă ar fi afectate, direct şi indirect, atrag atenţia sindicaliştii.

Aşadar, Federaţia Sindicatelor din Metalurgia Neferoasă şi Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor Metarom cer ca autorităţile locale să ia „măsuri imediate” pentru sprijinirea industriei, subliniînd necesitatea unui „mecanism de reglementare a pieţei pe termen scurt, deoarece toată populaţia din România va fi afectată, facturile vor creşte considerabil, oamenii  nemaiputând face faţă scumpirilor exagerate”.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online