Se atenuează criza de bani pentru achiziții la Carlyle

75

Când Carlyle Group a anunțat luna trecută angajarea fostului copreședinte al Goldman Sachs, Harvey Schwartz, în calitate de director general, cofondatorul firmei de private equity, William Conway, a recunoscut că cele șase luni de căutare a unui nou lider au avut un impact negativ.

Numirea lui Schwartz a “eliminat o parte din incertitudinea” din jurul eforturilor de strângere de fonduri de capital privat ale Carlyle și ar trebui să aibă un “impact pozitiv”, a declarat Conway.

În spatele scenei, eforturile Carlyle de a strânge un nou fond de preluare de 22 miliarde de dolari aproape că s-au oprit. Dar, în timp ce Schwartz lucrează acum pentru a stabiliza nava, grupul cu sediul la New York și Washington continuă să se confrunte cu vânturi frontale.

O tranzacție complexă pusă la cale de Carlyle în timpul vidului său de conducere, în parte pentru a strânge bani pentru noul său fond de achiziții, a fost sub așteptări, relatează Antoine Gara de la DD, Kaye Wiggins și Tabby Kinder de la FT.

William Conway

William Conway, cofondator al Carlyle, se așteaptă ca presiunile de strângere de fonduri să se atenueze odată cu numirea unui nou director general.

Din august, Carlyle a lucrat la un acord care oferă investitorilor care au cumpărat în fondul său de achiziții de 18,5 miliarde de dolari în 2018 o șansă de a-și vinde participațiile … cu o singură condiție: cumpărătorii participațiilor de mâna a doua ar plăti 81 de cenți pe dolar și, de asemenea, ar vărsa jumătate din această sumă în noul fond, cunoscut sub numele de Carlyle Partners VIII.

Aceste “oferte de licitație” adună de obicei vânzări de aproximativ 10% din activele fondului, dar efortul Carlyle a avut o participare mult mai mică, deoarece prețurile au scăzut.

Tranzacția a primit doar aproximativ 500 de milioane de dolari în ordine de vânzare, sau o rată de absorbție de aproximativ 3%, potrivit persoanelor informate despre acest subiect, mult mai puțin decât cele peste 1 miliard de dolari așteptate inițial.

Ca urmare, Carlyle a strâns doar câteva sute de milioane de dolari pentru noul vehicul de preluare, care a strâns 14 miliarde de dolari dintr-un obiectiv de 22 miliarde de dolari de când a început strângerea de fonduri în toamna anului 2021. Firma a cerut o prelungire a strângerii de fonduri, a raportat anterior FT.

Rezultatele se adaugă la provocările de la Carlyle, în timp ce Schwartz lucrează pentru a găsi stabilitate după o perioadă de incertitudine și o performanță slabă a pieței bursiere.

DD vede totuși un aspect pozitiv al tranzacției, care a fost, de asemenea, conceput pentru a oferi investitorilor lichidități: la 81 de cenți, marea majoritate a investitorilor Carlyle nu vor vinde, ceea ce semnalează încrederea în portofoliul său. Prețurile au scăzut pe măsură ce înrăutățirea condițiilor de pe piața privată la sfârșitul anului trecut a făcut ca unii investitori să ezite.

Cu toate acestea, tranzacția i-a înfuriat pe unii investitori, făcându-i să se întrebe dacă a fost concepută pentru a depăși provocările legate de strângerea de fonduri.

“(Acest lucru) stabilește o valoare de piață pentru participații care este destul de scăzută”, a declarat un investitor care a ales să nu-și vândă participațiile la prețul redus de 81 de cenți.

La acest preț, vânzarea ar fi însemnat ieșirea din fondul relativ tânăr, practic fără niciun câștig. Carlyle a vândut investiții în valoare de 1,4 miliarde de dolari și a fost evaluat la o valoare justă de 21,5 miliarde de dolari, adică un câștig de 1,3 ori mai mare.

“O fac pentru că nu pot strânge capital în mod tradițional”, a declarat un executiv care a urmărit procesul.

JPMorgan nu vrea ca Dimon să fie destituit

Jamie Dimon a fost o prezență de durată la JPMorgan Chase, în calitate de director executiv timp de aproape două decenii.

Dar “veșnicul director general” nu este “deponentul potrivit” atunci când vine vorba de discutarea chestiunilor legate de Jeffrey Epstein, susține banca.

JPMorgan se opune încercărilor avocaților de a-l interoga pe Dimon sub jurământ în cadrul litigiului privind decizia băncii americane de a-l păstra pe pedofilul decedat ca și client timp de 15 ani.

Într-un răspuns depus marți la tribunal, avocații JPMorgan au susținut că Dimon “nu este relevant” pentru procesele intentate de Insulele Virgine americane, unde Epstein avea o casă. Acesta a adăugat că “nu a fost implicat în nicio decizie privind contul lui Epstein”. JPMorgan a refuzat să comenteze cu privire la ultimul dosar.

Jamie Dimon

 

Cu toate acestea, banca a fost de acord să găsească o dată în luna martie pentru o depoziție a lui Mary Erdoes, șefa unității de gestionare a activelor și a averilor de la JPMorgan, unde Epstein a fost client. Cititorii DD și-o amintesc poate că ea a fost un jucător crucial într-o bătălie internă la bancă cu privire la cine va gestiona averea de milioane de dolari a legendei baseball-ului Alex Rodriguez.

Avocații USVI o vor interoga și pe Mary Casey, un alt bancher privat de la JPMorgan în perioada de dinainte ca creditorul să renunțe în cele din urmă la Epstein ca și client în 2013.

Un e-mail scos la iveală din sutele de mii de documente dezvăluite luna trecută în cadrul procedurii de descoperire a rămas cu avocații USVI:

“Aș număra activele lui Epstein ca o ieșire probabilă pentru ’08 (120 mm de dolari (sic) sau cam așa ceva?), deoarece nu-mi pot imagina că va rămâne (în așteptarea revizuirii lui Dimon).” Expeditorul nu este specificat.

JPMorgan a replicat săptămâna trecută: “Nu am găsit nicio dovadă și nici nu ne amintim (Dimon) de o astfel de revizuire.”

Clienții din avocatură amână plata facturilor

Situația este cam sumbră, iar firmele de avocatură observă acest lucru. Clienții lor au început să ceară planuri de plată și reduceri ale facturilor pe măsură ce se adaptează la creșterea costurilor.

Șefii a trei mari firme de avocatură au declarat pentru Kate Beioley și Joe Miller de la FT că clienții cer reduceri la facturi, amânând plata sau, în unele cazuri, nu plătesc deloc.

Este un semn că ratele în creștere ale dobânzilor și inflația își pun amprenta asupra întreprinderilor din întreaga lume.

“Am avut o serie de clienți care au spus: “Nu am de gând să vă plătesc toate aceste sume acum, o voi face într-un alt interval de timp””, a declarat Tamara Box, managing partner al Reed Smith pentru Europa și Orientul Mijlociu.

Șeful unei mari firme de avocatură din SUA a declarat că unii clienți nu își plătesc deloc onorariile în sectoarele greu încercate, inclusiv în domeniul tehnologiei.

Dar să nu ne simțim prea rău pentru ei. Potrivit lui Richard Burcher, fondatorul Validatum, firma de consultanță pentru stabilirea prețurilor firmelor de avocatură, firmele de avocatură și-au majorat tarifele anul trecut, când inflația a început să urce vertiginos. Deci, orice reduceri sunt probabil la niveluri sănătoase.

 

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online