Senior dealmaker Carlyle se va retrage după ce a ratat postul de conducere

74

Peter Clare, unul dintre cei mai importanți dealeri de la Carlyle, care a fost respins ca și candidat pentru a conduce grupul american de buyout la începutul acestei luni, se retrage după mai mult de trei decenii în cadrul firmei.

Clare, director de investiții al diviziei de capital privat cu active de 105 miliarde de dolari a grupului Carlyle și membru al consiliului de administrație al firmei cu sediul la New York și Washington, a ajutat la construirea activității sale de investiții în Asia și a condus multe dintre cele mai de succes tranzacții ale sale, cum ar fi companiile aerospațiale United Defense și Avio, precum și compania de consultanță Booz Allen Hamilton.

La începutul acestei luni, Carlyle l-a angajat pe fostul director executiv al Goldman Sachs, Harvey Schwartz, pentru a fi noul său șef. Numirea sa a pus capăt unei perioade de șase luni de incertitudine după ce fostul șef Kewsong Lee a demisionat în urma unei dispute cu co-fondatorii David Rubenstein, William Conway și Daniel D’Aniello.

Clare și Mark Jenkins, șeful activității de credit a Carlyle, au fost cei doi candidați interni de top pentru acest rol, a raportat anterior FT.

La sfârșitul lunii decembrie, în timp ce căutarea unui nou lider a continuat, Carlyle i-a plătit lui Clare un bonus de 4,5 milioane de dolari pentru a continua să ofere servicii unității sale de capital privat până la mijlocul anului 2024. Cu toate acestea, Clare ar putea fi acum obligat să ramburseze bonusul, conform termenilor stabiliți într-un dosar de valori mobiliare. Cu toate acestea, consiliul de administrație va decide în cele din urmă, a declarat o persoană informată în acest sens.

Plecarea va adăuga mai multă incertitudine la unitatea de capital privat a Carlyle, care s-a luptat să strângă bani pentru cel mai nou fond de achiziții corporative emblematice.

Într-o convorbire telefonică pe care firma a găzduit-o la o zi după angajarea lui Schwartz, Clare și Jenkins au asigurat investitorii în fondurile Carlyle că îl vor sprijini pe noul CEO, a raportat FT. Clare se va retrage imediat din consiliul de administrație al Carlyle și va părăsi firma la 30 aprilie.

Clare “a jucat un rol esențial în creșterea afacerii noastre de capital privat corporatist și a fost un administrator atent al capitalului investitorilor noștri în toate mediile de investiții”, au declarat Rubenstein și Conway într-un comunicat de presă.

Carlyle a promovat doi dealeri veterani, Sandra Horbach și Brian Bernasek, în calitate de co-șefi ai operațiunilor de private equity ale firmei în America, cu efect imediat.

Cei doi au condus împreună fondurile de preluare și de creștere din SUA ale Carlyle din 2021, supervizând investițiile zilnice ale celor mai mari patru fonduri de preluare corporativă ale firmei.

Horbach este unul dintre investitorii de sex feminin de rang înalt din industria de capital privat care a fondat echipa de investiții fondată de Carlyle în domeniul consumului și al comerțului cu amănuntul.

Ea a condus unele dintre cele mai de succes tranzacții ale firmei în ultimii 15 ani, inclusiv preluarea Dunkin Brands, compania-mamă a Dunkin’ Donuts, și investiția sa în producătorul de căști Beats, care a fost vândut ulterior către Apple în 2014.

Pe plan intern, Horbach ar fi fost o alegere populară pentru a deveni CEO, dar nu și-a propus niciodată numele în timpul căutării, preferând să se concentreze pe investiții, au declarat oamenii pentru FT.

Bernasek a lucrat în ultimii ani pentru a îmbunătăți coordonarea operațiunilor de investiții îndepărtate ale Carlyle. De asemenea, a fost unul dintre cei mai activi dealeri ai firmei în timpul unei cariere de peste două decenii, concentrându-se pe preluări industriale, cum ar fi achizițiile furnizorului de automobile Allison Transmission, a agenției de închirieri auto Hertz și a HD Supply, un furnizor al Home Depot.

Horbach și Bernasek îi vor raporta noului șef Schwartz, care pune accentul pe o colaborare mai largă în cadrul operațiunilor de investiții ale Carlyle, care, în mod istoric, au avut dificultăți în a fi integrate și au cântărit asupra marjelor de profit generale.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online