Spitalul Clinic Ovidius din județul Constanța devine primul centru de referință și formare Siemens Healthineers din România

35

 

 Siemens Healthineers, care activează în domeniul tehnologiei medicale avansate de peste 125 de ani, desemnează primul său centru de referință și de formare: Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare spital privat multidisciplinar din sud-estul României. Ovidius Clinical Hospital devine prima unitate medicală din țară care beneficiază de echipamente și tehnologii furnizate exclusiv de Siemens. Acest parteneriat debutează în contextul extinderii spitalului din Ovidiu, județul Constanța, la începutul lunii aprilie, cu două centre dedicate de oncologie și cardiologie, rezultat al celei mai mari investiții private în domeniul sănătății din sud-estul României din 1989 încoace: 28 de milioane de euro.

“Acest parteneriat și desemnarea Spitalului Clinic Ovidius ca centru de referință Siemens Healthineers este cu adevărat o premieră națională, în care centrul medical beneficiază pe deplin de echipamentele și tehnologia Siemens Healthineers, ceea ce contribuie semnificativ la furnizarea de servicii medicale de înaltă calitate. Astfel, cele două noi centre care extind Ovidius Clinical Hospital începând cu luna aprilie a acestui an – cel de oncologie și radioterapie, precum și cel de cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară – vor încorpora, ca urmare a acestui parteneriat strategic, cele mai noi inovații, precum și tehnologiile medicale pe care Siemens Healthineers le aduce în România”, a declarat Dr. Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthineers România.

“Această colaborare reprezintă un pas important pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din România, precum și o oportunitate pentru Ovidius Clinical Hospital de a oferi pacienților acces la cele mai avansate tehnologii medicale. Realitatea din Dobrogea este în concordanță cu realitatea din România: bolile cardiovasculare și oncologice ocupă primul loc atunci când luăm în considerare incidența și creșterea numărului de cazuri, așa că, în mod firesc, ne extindem activitatea către nevoile reale, așa cum am făcut-o încă din prima zi. Pacienții noștri vor beneficia de facilități și tehnologii unice în România și de medici cu pregătire superioară în cele mai importante centre medicale din Europa. Nu numai că suntem aliniați la standardele tehnologice europene, dar ne poziționăm, prin calitatea actului medical și prin capacitățile de tratament și îngrijire multidisciplinară, ca lideri pe segmentul de oncologie și cardiologie”, a declarat Ș. L. Dr. Nicolae Ciufu, medic primar chirurgie generală și unul dintre fondatorii Spitalului Ovidius.

Ca parte a acestui parteneriat strategic, Siemens Healthineers va aduce la Ovidius Clinical Hospital cele mai noi tehnologii, produse și soluții Siemens, care vor permite spitalului să ofere pacienților tratamente mai precise și mai eficiente, contribuind astfel la îmbunătățirea calității îngrijirii medicale și a rezultatelor terapeutice.

Printre aceste tehnologii high-end se numără angiograful Artis Icono Floor, un sistem angiografic unic în România, care permite obținerea de imagini clare și precise ale vaselor de sânge, astfel încât medicul să poată decoda în detaliu structura acestora și eventualele anomalii. Acest echipament Siemens Healthineers se potrivește perfect pentru întregul spectru al cardiologiei ghidate prin imagine, datorită calității clare a imaginii, a dozei ultra-joase, a conectivității fără întreruperi, a funcționării intuitive pentru o utilizare ușoară, a timpului de funcționare fiabil sau a amprentei reduse.

În același timp, Ovidius Clinical Hospital va fi unul dintre cele zece centre de referință din Europa care vor dispune de soluția Syngo Virtual Cockpit furnizată de Siemens Healthineers. Această tehnologie permite medicilor să controleze dispozitivele medicale, cum ar fi echipamentele de imagistică, printr-un sistem de control virtual. De asemenea, ajută la îmbunătățirea acurateței și eficienței tratamentului, asigurând o experiență mai sigură și mai confortabilă pentru pacienți. Syngo Virtual Cockpit permite un nivel mai ridicat de standardizare a actului medical și o coerență a diagnosticului. Prin facilitarea accesului virtual la experți, Syngo Virtual Cockpit permite echipelor medicale să fie mai productive și să ofere asistență medicală la cele mai înalte standarde, indiferent de locație.

Experții globali de la Siemens Healthineers vor folosi cele mai noi tehnologii și facilități ale centrului de referință și de formare de la Ovidius Clinical Hospital pentru a derula programe de bursă pentru medicii din cadrul clinicii, dar și din întreaga țară. Cursurile sunt gratuite și includ atât module teoretice, cât și practice, crescând gradul de expertiză al medicilor prin crearea unui mediu care favorizează un schimb semnificativ de experiență profesională.

Sursa – www.romaniajournal.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online