Trump media Spac demite CEO-ul și se confruntă cu amenințarea de delistare

30

Compania cu cecuri în alb care plănuiește să scoată la bursă afacerea media a lui Donald Trump și-a demis directorul general, adâncind tumultul din interiorul unei companii care a fost amenințată cu excluderea de la bursă din cauza taxelor neplătite.

Digital World Acquisition Corporation a pierdut 87% din evaluarea de 3,6 miliarde de dolari pe care a comandat-o după ce a anunțat în octombrie 2021 un acord de fuziune cu Trump Media & Technology Group, care operează platforma sa Truth Social.

De atunci, compania de achiziții cu scop special a ratat mai multe termene limită pentru a asigura voturile acționarilor necesare pentru a continua tranzacția și a recurs la împrumuturi de milioane de dolari de la propriii sponsori într-un ultim efort de a o menține în viață. Procurorii federali și Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA au deschis investigații despre care Digital World a spus că ar putea împiedica fuziunea planificată.

Digital World a declarat miercuri, într-un document de reglementare, că l-a “concediat” pe Patrick Orlando, directorul său executiv și președintele său, și a citat “vânturi frontale fără precedent” pentru companie. Orlando este un acționar majoritar al DWAC și ar putea câștiga sute de milioane de dolari în cazul în care tranzacția este finalizată.

Bursa de valori Nasdaq a avertizat Digital World în februarie că nu a plătit anumite taxe și că riscă să fie exclusă de la tranzacționare.

O listă a companiilor neconforme publicată marți de Nasdaq a indicat că Digital World nu a plătit încă taxele. Compania a declarat că intenționează să plătească toate taxele pe care le datorează și că face apel la cererea bursei.

Financial Times a raportat în septembrie că Digital World nu a reușit să plătească solicitanții de procură Saratoga Proxy Consulting pentru munca sa de a aduna acționarii și de a construi un sprijin pentru o prelungire pentru a finaliza tranzacția.

Problemele recente ale companiei sunt în contrast puternic cu primele sale săptămâni euforice, când Digital World a anunțat un acord de achiziție a Trump Media la mai puțin de o lună după ce și-a finalizat oferta publică inițială.

Afacerea părea să fie un succes remarcabil pentru Orlando, un director financiar puțin cunoscut, ale cărui interese de afaceri anterioare au inclus o fabrică de biocombustibili din Peru și o întreprindere de comercializare a zahărului.

Dar Digital World a declarat anul trecut că investigațiile guvernamentale erau susceptibile să întârzie tranzacția, chiar dacă se apropia termenul limită de un an pentru finalizarea fuziunii. Până în toamna anului trecut, Orlando a îndemnat baza fragmentată de investitori de retail a companiei să depună documente care să permită o prelungire, chiar și să ia un interviu cu evanghelistul creștin Chad Nedohin, care a început cu o rugăciune în care îi mulțumea lui Iisus Hristos pentru “binecuvântarea acestei investiții”.

Orlando și un reprezentant al Digital World nu au răspuns la o cerere de comentarii. Consiliul de administrație al companiei a suferit o rotație în ultimele luni, inclusiv plecarea a doi directori. Directorul financiar principal Luiz Philippe de Orléans-Braganza, un parlamentar brazilian și aliat al fostului președinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a părăsit, de asemenea, compania.

Orlando, a cărui firmă Arc Global Investment este sponsorul din spatele Spac, va fi înlocuit de Eric Swider ca director executiv interimar. Orlando rămâne în consiliul de administrație al Digital World.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online