UBS va cumpăra Credit Suisse pentru 3,25 miliarde de dolari

49

Sezonul revenirilor bancare începe cu o preluare istorică de 3,25 miliarde de dolari a Credit Suisse de către rivalul UBS, punctul culminant al unui efort frenetic de cinci zile depus de autoritățile de reglementare elvețiene pentru a pune capăt unei crize tot mai profunde, după ce un ajutor de salvare de 50 de miliarde de franci elvețieni (54 de miliarde de dolari) din partea băncii centrale nu a reușit să oprească scăderea prețului acțiunilor Credit Suisse.

Astfel, UBS va plăti aproximativ 0,76 franci elvețieni pe acțiune în propriile sale acțiuni, în creștere față de o ofertă anterioară de 0,25 franci elvețieni care a fost respinsă de consiliul de administrație al Credit Suisse. Oferta rămâne cu mult sub prețul de închidere al Credit Suisse, de 1,86 franci elvețieni vineri.

Ca parte a tranzacției anunțate ieri seară, autoritatea de reglementare financiară din Elveția, Finma, a ordonat ca obligațiunile de nivel 1 suplimentar (AT1) ale Credit Suisse, o clasă relativ riscantă de datorii bancare, în valoare de 16 miliarde de franci elvețieni, să fie reduse la zero. Este de așteptat ca această măsură surprinzătoare să provoace distrugeri pe piețele europene de datorii la deschiderea acestora astăzi.

Pentru a îmbunătăți accesul global la lichiditățile în dolari, Rezerva Federală și alte cinci bănci centrale vor trece astăzi de la licitațiile săptămânale la licitațiile zilnice de dolari și vor derula swap-urile zilnice cel puțin până la sfârșitul lunii viitoare.

 

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online