Următorul tronson de drum expres care se va deschide în România, este proiectul la care actualul primar al Craiovei şi-a adus o contribuţie importantă

Foto: românatv.net
80

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei se bucură de un succes fără precedent la capitolul infrastructură.

Concret, este vorba despre următorul tronson de drum expres care se va deschide în România, proiect la care actualul primar al Craiovei şi-a adus o contribuţie importantă în trecut.

În opinia sa, “Mai avem de aşteptat doar circa o lună până la inaugurare. Acest tronson va veni exact în continuarea celor 18 km care ocolesc Balșul și care au fost deschiși în urmă cu o săptămână”.

În contextul infrastructurii, joia trecută, România a inaugurat prima parte din drumul expres. Este vorba despre cei 18 km de centură ocolitoare a Balșului. În tot acest timp însă, lucrările se apropie de final și pe următorul tronson.

În momentul de faţă, cei de la UMB lucrează la foc continuu pentru următorii 20 de kilometri din tronsonul 2 al drumului expres, în continuare până după Slatina și care sunt și ei aproape de finalizare. În total UMB mai lucrează și pe tronsonul 3 (31,75km) și tronsonul 4 (31,8 km), lucrări ce ar urma să fie gata anul următor.

În ceea ce privește deschiderea circulației pe tronsonul de la Balș până la Slatina, Pro Infrastructura susține că acest lucru ar putea fi  posibil într-o lună de zile.

Mesajul transmis de Pro Infrastructura

Astfel, „Perfect fezabil în aproximativ o lună de zile, în condițiile în care al doilea pod feroviar peste DEx12 din zona Găneasa (minutul 1.50) va fi executat sub trafic și în nodul Valea Mare (Slatina Est) vor fi construite rapid girațiile și două bretele de intrare/ieșire”, apreciază Pro Infrastructura.

În acest sens, sursa citată a mai făcut un apel la oficialii din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să facă toate demersurile astfel încât segmentul Piatra Olt-Valea Mare să poată fi circulat în luna iunie.

În cererile lor, „Solicităm antreprenorului general și oficialilor din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să facă toate demersurile tehnice și birocratice pentru a da drumul traficului pe segmentul Piatra Olt-Valea Mare, cel târziu la final de mai, început de iunie, astfel încât șoferii să scape definitiv de coșmarul traversării orașelor Slatina și Balș, iar localnicii să respire aer (mai) curat!”, notează asociația.

Cum arată drumul Express Craiova – Pitești?

Din punct de vedere rutier, harta Drumului Expres Craiova – Pitești deschis circulației arată în felul următor:

1. Balș – Piatra Olt – deschis circulației pe 21 aprilie 2022

2. Piatra Olt – Slatina (Valea Mare) – urmează să fie deschis circulației în iunie 2022

Iar, în ceea ce privește DEx12 Tronsonul 2: Balș – Slatina, acesta are o lungime de 39,85 km și este la rândul său împărțit în două loturi: Balș-Piatra Olt de 18,5 km și Piatra Olt-Slatina de 21,35 km, valoare contractului fiind de 1,45 miliarde de lei fără TVA, iar perioada de execuție este de 24 de luni, lucrările fiind începute în 2019.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online