Vanguard atrage persoanele sub 30 de ani pe platforma de vânzare cu amănuntul din Marea Britanie

22

În prezent, aproximativ 40% dintre clienții noi de pe platforma de investiții personale a Vanguard din Marea Britanie, anul trecut, aveau sub 30 de ani, potrivit managerului de active.

Gigantul de gestionare a activelor de 7,2 miliarde de dolari, care vinde în principal fonduri pasive, a declarat că platforma sa directă către consumatori din Marea Britanie a atras noi clienți „din toate cohortele”, dar a continuat să „rezoneze în special cu investitorii mai tineri”.

„Acest lucru este deosebit de încurajator, având în vedere conjectura din ultimii ani că investitorii noi și mai tineri ar putea fi atrași de tipuri de investiții mai speculative”, a spus compania.

„Atât clienții noi, cât și cei existenți ai Vanguard UKPI (investiții personale din Regatul Unit) au continuat să demonstreze un comportament investițional extrem de puternic, arătând foarte puține schimbări în comportamentul de tranzacționare ca răspuns la schimbarea condițiilor pieței și, în schimb, ținându-și planurile pe termen lung. Acest impuls a continuat până la începutul anului 2023”, a adăugat acesta.

 

Concret, Vanguard, care atribuie succesul platformei sale din Marea Britanie abordării sale de investiții cu costuri reduse și pe termen lung, a atras 118.000 de clienți în 2022 și un flux net de numerar de 3,5 miliarde de lire sterline.

Platforma, care a fost lansată în aprilie 2017, are acum 485.000 de clienți și 15,2 miliarde de lire sterline în active gestionate.

Pe platformă sunt oferite doar produsele Vanguard, în valoare de 86 de fonduri, inclusiv fonduri active, indexate, tranzacționate la bursă și gama sa multi-active.

Investitorilor li se percepe o taxă de platformă de 0,15% plafonată la maximum 375 GBP pe an și o taxă medie de fond de 0,2% plus costurile de tranzacție.

Mike Barrett, director consultant la The Lang Cat, a declarat că Vanguard a făcut „publicitate intensă” de la lansarea platformei, citând un videoclip YouTube cu 11 milioane de vizualizări.

El a spus că alți administratori de active și platforme de furnizori de fonduri, inclusiv Hargreaves Lansdown, AJ Bell și investitorul interactiv deținut de abrdn, vor „priva îndeaproape tipul de client” pe care îl atrage Vanguard, văzând firma ca „mai mult o amenințare” decât un mic. oferte de tip „robo”.

Barrett a fost de acord că investitorii mai tineri care se alătură Vanguard sunt încurajatori.

„Investiția va prezenta întotdeauna un risc, mai ales pe termen scurt, dar există mult mai puține șanse de a se auto-vătăma să investești în acest tip de investiții principale decât unele dintre serviciile de tranzacționare (sau) de tip cripto cu risc mai ridicat”, a spus Barrett. .

 

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online