Veniturile Renault scad pentru al cincilea trimestru consecutiv

71

Producătorul francez de automobile Renault a raportat joi o scădere de 1,1% a veniturilor pentru cele trei luni până în martie, al cincilea trimestru al vânzărilor sale scăzute la rând, în timp ce se lupta să scape de consecințele pandemiei COVID-19.

Sub directorul executiv Luca de Meo, care a preluat frâiele în iulie anul trecut, compania caută să producă mai puține mașini și să se concentreze asupra celor cu marje mai mari, o strategie care începe să dea roade.

Renault a obținut o creștere a creșterii prețurilor vehiculelor în al treilea trimestru consecutiv, deși acest lucru nu a fost suficient pentru a compensa lovitura din scăderea stocurilor și a altor dificultăți, precum efectele valutare nefavorabile.

La fel ca și colegii, Renault s-a confruntat, de asemenea, cu o penurie globală de jetoane semiconductoare și nu a reușit să beneficieze, la fel ca unii rivali, inclusiv Daimler și Volkswagen, de o piață auto revigorantă din China.
Renault a renunțat anul trecut la principala afacere cu autoturisme din China din cauza vânzărilor slabe de acolo și este mai dependentă de piața sa centrală europeană, unde există încă blocaje pentru a aborda criza.

“Suntem încă departe de a fi într-o situație normală”, a declarat șefa finanțelor Renault Clotilde Delbos într-o conferință telefonică, adăugând că grupul a preferat să nu ofere îndrumări financiare din cauza mediului incert.

Renault, care produce și mărcile Dacia și Lada și are o unitate de finanțare, a declarat că vânzările totale au scăzut la 10 miliarde de euro (12 miliarde de dolari) față de un an mai devreme. Ar fi crescut cu 4,4% atunci când ar elimina moneda și alte efecte.

Vânzările de mașini ale mărcii Renault în volum au crescut cu 1,1% față de primul trimestru al anului 2021, dar acest lucru a fost cu mult în spatele saltului de 21,2% al companiei germane Volkswagen din perioada respectivă.
De Meo efectuează, de asemenea, reduceri de costuri pentru a încerca să remedieze firma care are pierderi.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online