Victor Ponta: „Nicio pătură socială nu o să se revolte”, oricât de greu le-ar fi

103

Fostul premier Victor Ponta a declarat că în România există 2 milioane de români dependenți de stat și consideră că aceștia nu au niciun motiv să se revolte. Fostul premier spune că, de fapt, „nicio pătură socială nu o să se revolte”.

În opinia sa, Victor Ponta spune că cei mai mulți pensionari din România au parte de o perioadă dificilă și o duc greu. Pe de altă parte, în ceea ce-i privește pe angajații de la stat, Ponta spune că aceștia nu au niciun motiv să se revolte.

Cei 2 milioane dependenți de stat nu au motive să protesteze

Astfel, „Cei mai mulți pensionari o duc greu, dar sunt câțiva care o duc bine. România nu se va revolta. Există aproximativ 2 milioane de persoane dependente de stat. Aceștia nici nu au de ce să se revolte. Nicio pătură socială nu o să se revolte.

Dacă am fost păcăliți, acum nu îi vom mai lăsa. Trebuie să ne trezim la un moment dat, să schimbăm ceva. Nu a protestat nimeni împotriva morților arși din spitale”, a spus Victor Ponta, potrivit Gândul.

Ponta: Președintele a zis că anul 2022 a fost un an bun

De asemenea, fostul premier a vorbit și despre opoziția Austriei privind aderarea României la Schengen și a punctat că românii s-au supărat pe austrieci, dar au uitat repede. În plus, de la 1 ianuarie s-au scumpit și prețurile la carburanți, mai spune Ponta.

În afirmaţiile sale, „S-a întâmplat ceva deodată în acest îngheț. Lumea s-a supărat pe austrieci. Pe 1 ianuarie s-a și mărit prețul la benzină și motorină. Trebuie să dai o explicație inexplicabilului. De exemplu, la Iohannis au votat în diaspora oameni care nu există, mulți, sute de mii. Explicația inexplicabilului este că era coadă și din această cauză au votat atât de mulți.

Aici există niște oameni mai deștepți decât noi. În general, focile decid. Președintele a zis că anul 2022 a fost un an bun. La noi, nimeni nu transmite nimic. Lipsește comunicarea”, a spus Victor Ponta.

Anul 2023 va fi unul cu inflație, prețuri mari și cu probleme financiare

În viziunea sa, Ponta spunea că anul 2023 va fi predominat de inflație, prețuri mari și probleme financiare pentru români dacă guvernanții nu vor lua măsuri urgente privind economia țării. Ponta spune că 2022 a fost unul greu pentru români pentru că România „pe partea guvernamentală, nu a avut o politică economică”.

Aşadar, „Cred că în 2022 guvernul, vorbesc de partea guvernamentală, nu a avut o politică economică. Nu a avut deloc, a venit din când în când cu ordonanțe. Sper sincer, Marcel Ciolacu este mai bun politican decât Ciucă, poate din luna mai dă mai multă atenție. Dacă trăiești cum am trăit în ultimii trei ani din împrumuturi externe, hrănit din aparatul privat, va fi și 2023 un an cu inflație, prețuri mari și cu probleme financiare”, a avertizat fostul premier Victor Ponta

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online