Vivendi este în discuții pentru vânzarea editurii Editis

36

Grupul francez de media Vivendi a intrat în discuții exclusive pentru a-și vinde editura Editis către Czech Media Invest, fondată de miliardarul Daniel Křetínský, într-o mișcare care ar putea deschide calea către un acord mai mare cu Lagardère.

Vânzarea Editis este văzută ca o condiție prealabilă pentru a obține aprobarea autorităților de reglementare din UE pentru preluarea de către Vivendi a Lagardère, un grup editorial și de vânzare cu amănuntul. Autoritățile din domeniul concurenței s-au opus ideii ca Vivendi să controleze atât Editis, cât și Hachette, care este deținută de Lagardère.

Nu a fost precizat niciun preț, dar Vivendi a redus săptămâna trecută valoarea Editis cu 300 de milioane de euro, până la 529 de milioane de euro.

Vivendi plănuise inițial să listeze Editis la bursa Euronext Growth prin intermediul unei distribuții de acțiuni, iar apoi să vândă participația de 30% a familiei Bolloré unui investitor. Grupul a purtat discuții cu trei părți cu privire la participația Bolloré, dar a declarat că, după ce a primit “mai multe oferte” pentru întreaga companie, proiectul de distribuire a acțiunilor a fost suspendat.

Křetínský, care a construit unul dintre cele mai mari grupuri energetice din Europa printr-o serie de achiziții în ultimul deceniu, este un acționar majoritar la J Sainsbury și Royal Mail, și deține, de asemenea, participații la ziarul francez Le Monde, la retailerul alimentar Casino și la retailerul german Metro AG.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online