Vlad Popescu Piedone a depus la Administrația Prezidențială o cerere de grațiere a pedepsei aplicată tatălui său

Foto: bzi.ro
152

Fiul fostului primar al Sectorului 5 și 4 al Capitalei i-a cerut șefului statului grațierea tatălui său. Acesta din urmă are de ispășit o pedeapsă de patru ani în închisoare.

Astfel, fiul lui Cristian Popescu Piedone a depus la Administrația Prezidențială o cerere de grațiere a pedepsei aplicată tatălui său.

Fostul primar al Sectorului 5 și 4 al Capitalei trebuie să săvârșească o pedeapsă de 4 ani în închisoare la Penitenciarul București Jilava, după ce a fost condamnat definitiv pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

În acest sens, Vlad Popescu Piedone a venit cu un scurt istoric cu privire la cauze ce face obiectul dosarului, aici fiind vorba despre dosarul Colectiv, dosar în urma căruia tatăl lui a fost condamnat. Fiul său spune că acuzația din acest dosar este neîntemeiată, subliniind că primarul a îndeplinit o hotărâre a CL pe care nu ar fi putut să o verifice sub aspectul legalității.

Mai mult, fiul acestuia spune că tatăl său se bucură de simpatia oamenilor, adăugând la cerere diverse mesaje de pe rețelele de socializare ale acestuia.

Cristian Popescu Piedone a fost deja pedepsit

În opinia fiului fostului primar al Sectorului 5 și 4 din Capitală mai spune că tatăl său a fost deja pedepsit în perioada dintre tragedia de la clubul Colectiv și momentul în care a fost condamnat, referindu-se la faptul că a existat, în presă, o campanie de denigrare la adresa lui.

El mai spune că tatăl său a fost asemuit cu o persoană care a comis o infracțiuni contra vieții, când el a comis doar o infracțiune de serviciu.

În cererea sa, „Vă rog să reflectaţi asupra a ceea ce s-a reţinut că POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE a săvârşit, în condiţiile în care la nivelul anului 2015 exista o practică încetăţenită la acel moment la nivel naţional constând în aceea că niciun primar nu proceda în sensul verificării autorizaţiei PSI la momentul emiterii autorizaţiei de funcţionare în beneficiul agenţilor economici solicitanţi (dovezi anexate prezentei cereri), aceeaşi practică existând şi la nivelul tuturor municipiilor reşedinţă de judeţ din ţară, inclusiv la nivelul Municipiului Sibiu.

Din poziţia dumneavoastră de Preşedinte al României şi de fost primar al Municipiului Sibiu puteţi şi ar trebui să înţelegeţi situaţia tatălui meu, precum şi periculozitatea unor interpretări de genul celei pentru care acesta a fost condamnat, interpretare contrară practicii unanime existente la nivelul României”, se mai arată în document.

 

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online