Vor intra în vigoare noi reguli de la 31 martie, în ceea ce priveşte pandemia

141

În plan mondial, cu toate că alte evenimente sunt mai de actualitate, pandemia de coronavirus încă există, iar în acest sens, o serie de măsuri vor fi obligatorii începând cu data de 31 martie.

În contextul acestor vești în Europa, cei care vor să călătorească în Italia în următoarea perioadă trebuie să știe că un set de măsuri va fi obligatoriu începând cu  această dată.

Mai exact, deși o ţară precum Italia, iese din starea de urgență de la 31 martie, unele măsuri rămân obligatorii pentru a evita un nou val catastrofal al pandemiei de coronavirus.

Începând din această dată, certificatul verde va fi obligatoriu pentru cei care vor să aibă acces în restaurant, pentru a călători cu avionul sau pentru a vizita un muzeu. Pe lângă certificatul verde, și masca de protecție rămâne obligatorie în spațiile închise din Italia.

Noi reguli de la 31 martie

În contextul pandeniei, „Peste patru zile Italia iese din starea de urgenţă declanșată în urmă cu doi ani și două luni din cauza pandemiei de coronavirus. Guvernul de la Roma nu renunță însă la multe dintre restricții.

Mască de protecție se va purta în continuare în spații închise până la vară, iar pentru încă o lună, până la final de aprilie, certificatul verde este necesar pentru a călători cu mijloacele de transport în comun, cu trenuri, avioane și nave, dar și pentru a mânca în restaurante în interior, în vreme ce pentru a vedea un spectacol de teatru sau un film într-o sală de cinematograf va fi necesar până în luna mai Super Green Pass, supra certificatul celor vaccinați sau vindecați recent de boală”, arată Rador.

Totodată, persoanele care vor să participe la conferințe, petreceri, evenimente, botezuri sau nunți vor fi nevoite să fie vaccinaţi cu trei doze.

Astfel, „La fel, pentru încă o lună doar cetățenii imunizați cu trei doze pot participa la conferințe sau la alte evenimente culturale, la petrecerile de la botezuri și căsătorii și pot dansa în cluburi și discoteci”, arată sursa citată.

Cine se poate caza în hoteluri

Pe de altă parte, o veste bună este că începând cu luna aprilie, nu va mai fi nevoie de certificatul verde pentru a sta în hoteluri, sau pentru a intra în magazine, ori birouri publice sau bănci. Mai există și alte detalii care se modifică odată cu ieșirea din starea de urgență.

Aşadar, „De la 1 aprilie nu va mai fi nevoie de niciun fel de permis pentru a sta în hoteluri și în alte structuri de cazare, pentru a intra în magazine, în birourile publice, bănci, în oficiile poștale și în saloanele de coafură, iar capacitatea stadioanelor va fi de sută la sută, la fel cum era înainte de pandemie, cu diferența că se poate urmări un meci de fotbal sau un concert de muzică din tribună numai cu masca semiprofesională și un Green Pass de bază”, mai informează Rador.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online